23 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Gözleri görmüyor, ama görenleri şaşırtıyor

DÜZCE’NİN Gölyaka ilçesine bağlı Güzeldere köyünde yaşayan görme engelli Kemal Şen (54), 45 yıldır bakkal dükkânı işletiyor.

7 çocuk babası Kemal Şen, yaptığı açıklamada, 6 yaşındayken babasına ait koyunları otlattığı sırada, yol çalışmalarında kullanılan dinamit lokumunun elinde patlaması sonucu gözlerinin kör olduğunu söyledi. Köyde babasına ait bakkal dükkânını 9 yaşındayken işletmeye başladığını kaydeden Şen, gözleri görmediği için uzun süre zorluk çektiğini ancak zamanla gelişen hisleri sayesinde her şeyin üstesinden gelmeye başladığını anlattı.

Bakkaldaki malzemeleri kendisi yerleştirdiği için bütün ürünlerin yerini ezberlediğini kaydeden Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Müşterilerin veriği paraları şekline ve büyüklüğüne göre tanıyorum. Eğer verilen parayı tanımakta zorlanacak olursam mecburen müşterilere soruyorum. Son zamanda hem para birimi hemde boyutları değişti. Ben de yeniden paraları ezberlemek zorunda kaldım. Müşterilerin para üstlerinde zorluklar yaşamıyorum çünkü genelde metal paralar oluyor.’’ Veresiye alışveriş yapan müşterilerinin alışverişlerini defter tutmasının imkansız olduğu için ses kayıt cihazına kaydettiğini ve daha sonra bu kayıtları dinleyerek borçlarını hesapladığını anlatan Kemal Şen, bugüne kadar yaşanan ekonomik krizlerin hiç birinden de etkilenmediğini vurguladı. Kimi zaman çocuklarının kendisinden habersiz bakkaldan mal aldığını aktaran Şen, ‘’Ben görmüyorum diye bazen bakkala habersiz giriyorlar, mal sayımında ancak anlıyorum. Eğer zarar edecek olursam çocukların yüzünden oluyor’’ dedi.

23.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yalancı bahar, bitkileri şaşırttı

  Bu “yağlı çamur”da şifa var

  Gözleri görmüyor, ama görenleri şaşırtıyor

  Erzurum ve Kars’ta şüpheli paket paniği

  Çöp dökmeyin diye uyardı, saldırıya uğradı

  Düğün yemeğinden 35 kişi zehirlendi

  İki aile arasında kavga: 20 yaralı

  Erzurum-Erzincan-Bayburt hafıza bankası kurulacak

  Doğu Anadolu soğuktan donuyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.