24 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İDEOLOJİK EĞİTİM GELİŞMEYE ENGEL

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Selçuk, Türkiye’de eğitimin devletin siyasî ve ideolojik bekasını sağlamak için kullanıldığını söyledi. Ülkemizde eğitimin ideolojik temele oturtulduğuna dikkat çeken Selçuk, bu durumun eğitimin gelişmesini önlediğini belirterek, eğitimin toplumsal mutabakata dayanması gerektiğini vurguladı.


İcradan satılık cami

Kahramanmaraş’ta hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılan Uncular Camisi, icra yoluyla satılacak. Caminin, iş adamının iflâs etmesi üzerine alacak

İzmirli ilk hacı kafilesi döndü

MUKADDES topraklara gidip hacı olan İzmirli ilk kafileyi taşıyan uçak, Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptı.


  KPSS’de ‘şeffaf şişede’ su izni

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 28 Kasım Pazar günü ortaöğretim ve ön lisans mezunlarına yönelik yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) adayların yanlarında ‘’şeffaf şişede su’’ getirmelerine izin verdi.


  Kurban Bayramında yollara düştük

DOKUZ günlük Kurban Bayramı tatilinde hava ve karayolu taşımacılığında talep patlaması yaşandı.


  EGM, trafikteki bilânçoyu açıkladı

KURBAN Bayramı tatilinde meydana gelen 98 ölümlü trafik kazasında toplam 122 kişinin vefat ettiği, 247 kişinin de yaralandığı bildirildi.


  Güzel şehir Medine

Dünyanın dörtbir yanından hac görevini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’a gelen yaklaşık 4 milyon hacı adayı, Mekke’de görevini yerine getirmenin yanı sıra Medine’deki kutsal yerleri de görme fırsatı buluyor.


  Haiti’ye yeni hastane

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Ocak ayında yaşanan deprem felâketinin ardından şimdi de sağlıksız hayat şartları dolayısıyla koleranın vurduğu Haiti’de hastane yaptırıyor.


  Dünyanın en büyük incisi

Çİn’İn güneyindeki Haynan eyaletinin Vınçang şehrinde dünyanın en büyük incisi sergilenmeye başladı. China Daily gazetesi, 6 tonluk dev gece incisinin değerinin 2,2 milyar yüen (yaklaşık 440 milyon TL) olduğunu duyurdu.


  Mostar’da sonbahar

Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Bosna Hersek’in Mostar şehri, sonbaharda ayrı bir güzelliğe büründü.


  İklim değişikliğinde Cancun Zirvesi ümidi

BM Genel Sekreteri’nin siyasi planlamadan sorumlu yardımcısı Robert Orr, Meksika’nın Cancun şehrinde düzenlenecek BM İklim Değişikliği Konferansında ‘’ciddî ilerleme sağlamanın mümkün olduğunu’’ söyledi.


  Yaban hayvanlarına ilk yardım aracı

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğünce hizmete sokulan ‘’yaban hayvanlarına ilk yardım ve nakil aracı’’ Ekim ayı boyunca 20 yaralı hayvanın yaralarını sardı.


  Alman ordusunda dine saygı

Askerlerİn maneviyatına özel önem veren Alman Ordusu amirleri, orduda görev yapan farklı dine mensup askerler için din adamı tahsis ediyor.


  1111 taneli tespih,1281’den beri çekiliyor

Kayseri’de tarihî bir camide bulunan 1111 taneli dev tespih, 729 yıldır cami cemaati tarafından halka oluşturularak çekiliyor.


  FBI’dan hoşgörü raporu

ABD’de, ırk, din ve cinsel kimlikle ilgili geçen yıl 8 bin 300 saldırı düzenlendiği bildirildi.


  Dilek kutuları açılıyor

Bağcılar Belediyesi’nin örnek bir proje olarak başlattığı ‘Bir Dilek Bir Gelecek’ projesinde sona geliniyor. 8 Kasımda ilçedeki bütün okullara ve 35 ayrı noktaya konulan dilek kutuları, 25 Kasımda açılacak.


  12 pille 500 kilometre


  Türkiye zirvenin özel nesnesi değildi

ABD’nin NATO nezdindeki daimî temsilcisi Büyükelçi Ivo Daalder, NATO Füze Kalkanı zirvesi ile alâkalı olarak, “Türkiye’nin ya da başkalarının zirvenin özel bir nesnesi olduğunu düşünmüyorum. 28 müttefik olarak bir araya geldik. ‘27 artı 1’ ya da ‘26 artı 2’ şeklinde değil” diye konuştu.


  Bahçeli: Zirve kararları tatmin edici değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Lizbon’da yapılan NATO Zirvesi’nde alınan kararların Türkiye için tatmin edici olmadığını söyledi.


  Kurtulmuş: Komşularla ‘sıfır sorun’ tezi iflâs etti

HALKIN Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kurulacak Füze Kalkanı Projesi ile hükümetin komşularla ‘sıfır sorun’ politikasının tezat oluşturduğunu belirterek, “Türkiye’nin komşularıyla sıfır sorun dış politika tezi iflas etmiştir” dedi.


  CHP-BDP platonik aşk yaşıyor

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “CHP ve BDP’nin platonik bir aşk yaşadıkları ortaya çıktı” dedi.


  Milletle ittifak yapacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, BDP ile ittifak tartışmalarına ilişkin “Tek hedefimiz vardır: İttifak ise biz milletle ittifak yapacağız” dedi.


  Polise askerlik muafiyeti gelecek mi?

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, polislerin askerlikten muaf tutulması konusundaki çalışmayla ilgili olarak ‘’Henüz İçişleri Bakanlığımızdan bize görüş bildirebileceğimiz teklif gelmedi ama dün (önceki gün) akşam dahi beraber fikri çalışma yaptık, görüş alışverişinde bulunduk, ama henüz yazıya dökülmüş değil’’ dedi.


  Ödevlerimize odaklanmalıyız

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’nin dünyadaki artan önemini sürdürebilmek, hatta pekiştirmek için kendi iç ev ödevlerine odaklanması gerektiğini belirtti.


  Katliam emrini verenler yargılansın

F Tipi cezaevlerini protesto için başlatılan ölüm oruçlarına son vermek amacıyla Aralık 2000’de yapılan ve 12 mahkûmun ölümüyle sonuçlanan ‘Hayata Dönüş Operasyonu’nda yakınlarını kaybedenler, açılan dâvâda, olayın 39 kişinin üzerine yıkılmaya çalışıldığını belirterek, asıl sorumluların ‘katliam emrini’ verenler olduğunu bildirdiler.


  Yüksekova’da kaza: 4 ölü

HakkÂrİ’nİn Yüksekova ilçesinde, iki minibüsün çarpıştığı trafik kazasında 4 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.


  Başbakan Erdoğan Lübnan yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin dâvetlisi olarak resmî bir ziyarette bulunmak üzere bugün Lübnan’a gidecek.


  Erzin’de 29 kaçak Gürcü yakalandı

Hatay’In Erzin ilçesinde, Türkiye’ye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen Gürcistan uyruklu 29 kaçak yakalandı.


  Ahırda, 6 el bombası bulundu

Kayseri’de bir ahırda 6 adet el bombası bulundu. Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri, ihbar üzerine, Özvatan ilçesi Küpeli beldesine bağlı Şahintepesi mezrasındaki Ahmet Büyükşahin’e (30) ait ahırda arama yaptı.


  Gazeteciler ağır cezada yargılanmaya devam ediyor

“Ergenekon” ve “Balyoz” soruşturmalarında tutuklanan şüphelileri tahliye eden hakimler hakkında haber yapan gazetecilerin, özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde yargılanmalarına devam ediliyor.


  Madımak Oteli kamulaştırıldı

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te meydana gelen olaylarda 37 kişinin vefat ettiği Madımak Oteli’nin kamulaştırılma bedelinin tesbitiyle ilgili açılan dâvâda, bilirkişi raporu doğrultusunda otelin 5 milyon 601 bin lira bedel ile kamulaştırılmasına karar verildi.


  En büyük muallim Hz. Muhammed (asm)

Hâlıkımız, bize en büyük muallim ve en mükemmel üstad ve şaşırmaz ve şaşırtmaz en doğru rehber olarak Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâmı tayin etmiş ve en son elçi olarak göndermiş.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.