26 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Kıtır ile Pıtır

Geride bıraktığımız bir Kurban Bayramı sonrası bizleri takip eden kıymetli okuyucularımızı memnun edeceğini bildiğimiz yeni ürünlerimizi tanıtmaya bu hafta da devam ediyoruz:

Çocuk kitapları türünden okul öncesi yaştaki çocuklarımıza hitap eden 4 yeni kitabımız çıktı: Kıtır ile Pıtır serisi. Serinin kitapları şunlar: Kıtır ile Pıtır Hasta Ziyaretine Gidiyor, Küçük Serçe Nerede, Kimler Yardıma Gelecek, Ceviz Kıtırın Başına Düşünce.

Kitapların tamamı renkli ve resimli; pırıl pırıl. Yazarımız, bu konularda çeşitli çalışmaları olan, çocuklar için televizyon programları yapan ve bu alanda ödüller alan Arife Gökmen. Kıtır ile Pıtır serisinin danışmanlığını, Yeni Asya okuyucularının yakından tanıdığı Psikolog Banu Yaşar yaptı.

Ebeveynler, bu hikâyeleri okuduklarında, çocukları zevkle dinleyecek ve büyüklerinden tekrar be tekrar okunmasını isteyecek.

Serinin birinci sıradaki Kıtır ile Pıtır Hasta Ziyaretine Gidiyor kitabında, sevimli iki sincabın, hastalanan arkadaşları kurbağayı ziyaretleri çocuksu bir üslûpla, şiirimsi bir dille ve tekerlemelerin yer aldığı konuşmalarla anlatılmış. Ayrıca kitapta yer alan olayların ayrıntıları ile ilgili sorular da sorulmuş. Modern pedagoji biliminin kurallarına uyularak yazılan bu eserin, çocuklara aktif bir anlama ve anlatma süreci yaşatacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Serinin diğer üç kitabında da yardımlaşma, özür dileme gibi insanî özellikler, minik sincaplar arasında geçen diyaloglarla ve tekerlemelerle örneklendiriliyor.

Değerli okuyucularımız, günümüzde büyüklere hitap eden oldukça zengin bir kitap yelpazesi var. Ama maalesef aynı zenginlik, çocuklar için mevcut değil. Bu gerçeğin farkında olan Yeni Asya Neşriyat, bu alandaki çalışmalarını artan bir tempoyla devam ettirecek. Çok yakında “Patpat ile Benek” isimli bir kitap serisini de aynı yaştaki çocuklarımız için yayınlayacağız.

Hz. Ali’nin, “Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların zamanına göre yetiştirin” sözünden hareket ederek düşünelim: Yedi milyara yaklaşan nüfusu ve artan problemleri ile giderek daralan bir dünyada yaşıyoruz. Çevre kirliliği, fakirlik, açlık, işsizlik, sahipsiz çocuklar, dağılan aileler, boşanmalar, alkolizm, satanizm, hedonizm, egoizm, azalan kaynaklar, artan ihtiyaçlar, tüketim çılgınlığı, savaşlar, silâhlanma yarışı… Ve buna benzer sayılamayacak kadar çok, yüzlerce dev problem. Bunca büyük problemin altından kalkmak mümkün mü?

Bize göre evet, mümkün!

Yaşayanlar hep ümitle yaşar,

Me’yus olan, ruhunu vicdanını bağlar…

Bir zamanların devasız sanılan verem, kızamık, sıtma, tifo, kolera gibi hastalıklarına çözüm bulunduğuna göre, eskiden tedavisi olmayan pek çok kanser türü şimdi tedavi edilebildiğine göre, eskiden birbirinden uzak kıtalar şimdi çelik köprülerle, sesten hızlı uçaklarla, bilgi-iletişim sinyalleriyle, internetle birbirine bağlandığına göre, yüz yıl önce sadece seyredilen uzaya şimdi uydular, gemiler, roketler gönderilebildiğine göre… Dünyada bütün problemlerle birlikte, bir bu kadar daha problem olsa, hepsinin çözümü bulunabilir. Bütün mesele çocuklarımızı öğrenme azmiyle, araştırma tutkusuyla, çözüme odaklı bakış açılarıyla, bilim ve san'at merakıyla, ahlâk ve yardımseverlik anlayışıyla, modern pedagojinin prensipleriyle yetiştirmekte düğümleniyor.

Geleceğin dünyasını bizim yetiştireceğimiz çocuklar kuracak. Yeni Asya Neşriyat, yayınlayacağı eserlerde daima daha iyi bir gelecek, daha yaşanabilir dünya özlemiyle fikir üretmeye devam edecek. Bu alanda yapacağımız çalışmalarda, duâlarınız en önemli desteğimiz olacak.

Bu konudaki yeni çalışmalarımızın tanıtımlarında buluşmak dileğiyle, hoşça kalın…

YENİ ASYA NEŞRİYAT

[email protected]

26.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Piri Reis Vatikan yolunda

  Kültür mirası arşivi halka açılıyor

  Kıtır ile Pıtır

  Mevlânâ törenlerinin bilet fiyatları belirlendi

  Kriminal terimleri sanal sözlükte

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.