"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aliyev’den Türk aktivistlere yakalama kararı

21 Ekim 2026, Çarşamba 00:35
Azerbaycan’da başörtülü öğrencilerin okullara alınmaması ve öğretmenlerin görevlerinden uzaklaştırılması nedeniyle başlayan tartışmalar, Ankara ile Bakü arasında siyasî gerilime dönüşürken, Aliyev yönetiminden yeni bir adım geldi.

Azeri vekilden 28 Şubat’ı hatırlatan sözler
Başörtüsü yasağına itiraz had aşmak değildir
Azerbaycan’ın 28 Şubat’ı

 

 

 

 

 

Azerbaycan Başsavcılığı, 19 Ekim’de yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşayan ve faaliyet gösteren yedi kişi hakkında uluslararası arama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Başsavcılık, söz konusu kişileri Azerbaycan’da anayasal düzenin zorla değiştirilmesine yönelik çağrılarda bulunmak ve dinî düşmanlığı körüklemekle suçladı. Bakü Binagadi Rayon Mahkemesi tarafından haklarında gıyabî tutuklama kararı verilen isimler arasında Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, ilahiyatçı Abdullah İmamoğlu, avukat Ahmet Şanlı, Fahrettin Taşkaya Saral, Abdurrahman Tumer ve Alparslan Tanrıkulu da bulunuyor. Karar’ın haberine göre, Bakü yönetimi, kararların uygulanması için Türk makamlarıyla iş birliği yürütüldüğünü açıkladı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 240
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı