"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İtalya'da siyasi krize Trump da dahil oldu

27 Ağustos 2019, Salı 20:26
İtalya'da hükümet krizi devam ederken ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'a yazdığı bir mesaj tartışma yarattı. Trump'ın, istifa eden Başbakan Giuseppe Conte'ye destek mesajı, İtalya'da "dış müdahale" yorumlarına neden oldu.

Trump tweet'inde "İtalya Cumhuriyeti'nin büyük saygı duyulan Başbakanı Giuseppe Conte için durum iyi görünmeye başlıyor. (Conte) İtalya'yı G-7'de güçlü biçimde temsil etti. Ülkesini çok seviyor & ABD ile iyi çalışıyor. Başbakan olarak kalması umulan çok yetenekli bir adam!" diye yazdı.

Hükümet krizine çözüm arandığı sırada gelen bu tweet, İtalyan gazeteci ve analistler tarafından "Conte'ye ABD'den destek" ve "uluslararası baskının göstergesi" olarak yorumlandı.

5 Yıldız Hareketi hakkında yazdığı kitaplarla tanınan gazeteci Jacopo Iacoboni, "5 Yıldız Hareketi ile Demokratik Parti arasındaki görüşmelerde ağır bir aksaklık yaşanırken" gelen bu tweet', "gerçekten tuhaf" diye yorumladı. Iacoboni bunu bir "dış müdahale" olarak değerlendirdi.

Koalisyon görüşmelerini yakından takip eden La7 televizyonunun yorumcuları da Trump'ın bu mesajının "uluslararası baskı" olarak yorumlanabileceğine dikkat çekti.

Bazı analistler de Trump'ın tweet'inin, aslında hükümet formülünün bulunduğunu ancak henüz kamuoyuna açıklanmadığını gösteriyor olabileceğini belirtti.

İtalya'daki siyasi kriz uluslararası basında "dünyanın en çılgın krizi" olarak da anılmaya başlandı.

BBC Türkçe

Etiketler: İtalya, siyasi kriz, Trump
Okunma Sayısı: 1363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı