Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Meşal Gazze’ye geri mi dönüyor?

Filistin’de önceki gün 10 yıl aradan sonra yapılan seçimlerin, ilk kez katılan radikal Hamas örgütünün zaferiyle sonuçlanmasının ardından, Hamas’ın sürgündeki lideri Halid Meşal’in gelecek hafta Gazze Şeridi’ne yerleşmeye gelebileceği ileri sürüldü.

Filistin’de yayımlanan El Kuds gazetesinin Filistin Yönetimi ve Hamas’a yakın kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Meşal, Filistin Yönetimi ve Avrupa Birliği (AB) arasında, sürgündeki liderin Gazze’ye dönüşünü kolaylaştırmak için müzakerelerin yapılmakta olduğu belirtildi.

Haberde, AB’nin Meşal’in Gazze’ye dönüşüne engel çıkarmaması için İsrail nezdinde girişimde bulunması amacıyla ABD’ye danışmaya söz verdiği kaydedilirken, Meşal’in gelecek hafta sürgünden dönebileceği yazıldı. Gazetedeki haberde, Meşal’in Gazze’ye dönmesi halinde, Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüşebileceği de ifade edildi.

İsrail, 38 yıllık işgalden sonra geçen eylülde Gazze Şeridi’nden çekilmişti. Hamas’ın siyasi büro şefi olan ve bu sıfatıyla hareketin bir numaralı ismi kabul edilen Meşal, Suriye’nin başkenti Şam ile Katar’ın başkenti Doha’da sürgün hayatı yaşıyor. Meşal, Hamas’ın ruhani lideri Ahmed Yasin ile Abdülaziz Rantissi’nin İsrail tarafından 2004’te öldürülmesinden sonra siyasi sahnenin ön saflarına doğru ilerlemişti.

28.01.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Reklam filmini indirmek için tıklayın

Bütün haberler

Başlıklar

  HAMAS’ın zaferine uluslararası ültimatom

  Hamas iktidarda değişir

  Rice: İran uluslararası baskıyı hissetti

  Meşal Gazze’ye geri mi dönüyor?

  Hindistan’a İran şartı kızdırdı

  Le Pen: Ben de Türk dostuyum!

  Mevlânâ’nın doğduğu ev restore ediliyor

  Morales maaşını yarıya indirdi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004