Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

EN İYİ GRUBA DÜŞTÜK

Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde, (C) Grubu'nda Yunanistan, Norveç, Bosna-Hersek, Macaristan, Moldova ve Malta ile eşleşti

İsviçre'nin Montrö kentinde yapılan kura çekimi sonrasında, 6 grupta 7'şer takım, 1 grupta da 8 takım yer aldı. Gruplarında ilk 2 sırada yer alacak takımlar, Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa evsahipliği yapacağı finallerde mücadele etme hakkını kazanacak. 2 Eylül 2006 tarihinde başlayacak eleme grubu maçları, 21 Kasım 2007 tarihinde de sona erecek. Öte yandan Ümitler 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçlarının grupları çekilen kuralar sonrasında belli oldu. Türkiye M Grubu'nda yer aldı. Bu grupta İsrail ile birlikte , Estonya - Galler maçında turu geçen taraf yer alacak.

Erzik ve

Ulusoy memnun

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye'nin normal koşullarda gruptan lider çıkacağını söyledi. Erzik, iyi bir gruba düştüklerini belirterek, ''Bence en iyi gruba düştük. Kura öncesi hangi grubu seçmek istediğimizi sorsalardı, herhalde bu grubu isterdik'' dedi.Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da iyi bir gruba düştüklerini belirterek, ''Allah gönlümüze göre verdi. Yunanistan tanıdığımız bir takım. Dünya Kupası Eleme Grubu'nda aynı gruptaydık. Norveç'i de tanıyoruz. Bu gruptan çıkıp, Avrupa Şampiyonası'na katılacağımız kanaatindeyim'' diye konuştu.

Yunan basını: En iyi kura

Yunan basını kurayı ''Olabilecek en iyi gruba düşüldüğü'' şeklinde yorumladı. Yunan basın-yayın organları ''Dişimize göre rakiplerin bulunduğu gruba düştük'' başlıklı haberlerinde, ''Evvel zaman içinde, kalbur zaman içinde bir Türk, bir Norveçli ve bir de Yunanlı varmış. Bunlar 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde, vasat bir grubun içinde birbirlerinin en güçlü rakipleriymiş'' ifadesiyle grup değerlendirmesinde bulundular.

Terim: Biz bu

gruptan çıkarız

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde çekilen kuradan memnun olduklarını söyledi. Terim, grupta Türkiye, Yunanistan ve Norveç üçlüsünün dikkati çektiğini ifade ederek, ''Bosna-Hersek'i de bunlara katabiliriz. Ne çok kötü, ne de çok iyi diyebileceğimiz bir grup oldu. Kuradan memnunuz'' dedi. Gruptaki takımları da değerlendiren Fatih Terim, ''Son Avrupa şampiyonu Yunanistan ile 2006 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda eşleşmiştik. Norveç, bizim gibi play-off'tan dönmüş bir ekip. Bosna-Hersek ise Dünya Kupası Finalleri'ne gitmeyi son saniyelerde kaybetmiş. Macaristan geçmişini arayan bir görüntü içinde. Moldova yabancımız değil. Malta ile uzun zamandır oynamıyorduk, yeniden eşleştik. Türkiye bu gruptan çıkacaktır'' diye konuştu.

28.01.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Reklam filmini indirmek için tıklayın

Bütün haberler

Başlıklar

  EN İYİ GRUBA DÜŞTÜK

  Ceza alırsam sorumlusu Bıçakcı'dır

  Taraftar: Jun, Beşiktaş'a bir fayda sağlamaz

  Halilhodzic: Trabzon'a gelmekle hata yaptım

  Golcü Neemelo Trabzonspor'da

  Hidayet yine Magic'i kurtardı

  Efes'li Popoviç en değerli oyuncu

  Kurtar: Bu karda çalışmak çok zor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004