Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Katar, 5 milyar dolarlık yatırım yapacak

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu (EBSO) Başkanı Tamer Taşkın, Katar’ın Türkiye’de 5 milyar dolarlık bir yatırım düşüncesi olduğunu söyledi.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) davetlisi olarak İzmir’e gelen, Katar İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Omar H. Al-Mana, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) düzenlenen toplantıda, sektörel iş birliklerinin arttırılmasının önemine dikkat çekti.

Katar’a, Ege Bölgesi’nden daha fazla yatırımcıyı beklediklerini de ifade eden Al-Mana, “Katar, yatırımcı bir ülke konumunda. Bu sinerjiden yararlanılması gerekiyor” dedi.

Tamer Taşkın ise, iki ülke işadamları arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla, Ocak ayında Egeli işadamlarından oluşan bir heyetle Katar’a, iş gezisi düzenleyeceklerini söyledi. Taşkın, bu süreç içerisinde Egeli işadamlarının yatırım projeleri hazırlaması gerektiğinin önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Katar’ın, Türkiye’de 5 milyar dolarlık bir yatırım düşüncesi var. Ancak bu yatırımı, turizme değil, sanayi yatırımına dönüştürmemiz gerekiyor. Türk işadamları, projelerini ellerine alarak Katar’a gitmek zorunda. Katar’da, halen 250 gökdelen projesi var. Bu ülkeye bizim ne kadar demir, çimento ve inşaat malzememiz gidiyor? Artık oturup bunu düşünmemiz lâzım. Son olarak Katar, dünyanın çeşitli ülkelerine 100 tane tanker siparişi verdi. Ege Bölgesi’nde tersane yapma projemiz var. Katarlı yatırımcılarla birlikte, ortak bir tersane kurup, tanker üretimi yapabiliriz. Dünya pazarlarına satabiliriz. Katarlı yatırımcılarla birlikte şehir geliştirme, kalkınma projeleri başta olmak üzere inşaat, jeotermal, turizm, seracılık ve tersane alanları gibi farklı sektörlere yönelik yeni projelere imza atabiliriz.”

/ İZMİR

23.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu, hayvancılıkla kalkınacak

  Tüketicinin güveni dibe vurdu

  Katar, 5 milyar dolarlık yatırım yapacak

  Borç stoğu 346,6 milyar YTL

  Para Politikası Kurulu toplanıyor

  Turkmall, 7 ilde alışveriş merkezi kuracak

  Biytaş’a ‘gizli müşteri’ denetiminden tam not

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004