Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

 

Fındık 4 YTL

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Giresun kalite 50 randıman fındığın alım fiyatının kiloda 4 YTL olduğunu açıkladı. TMO tarafından yapılacak fındık alımlarında, gerek üretici, gerekse alım miktarı açısından bir limit uygulanmayacağını belirten Eker, “Müdahale alımı yapıyoruz’’ dedi. Bu arada, açıklanan fiyata fındık üreticileri tepki gösterdi.

Bakan Eker, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) gerçekleştireceği alımlara, 50 merkezde, 11 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlanacağını bildirdi. Bakan, ürün bedellerinin yarısının peşin, yarısının ise 15 gün içinde ödeneceğini vurguladı. Eker ayrıca, 4 YTL olarak belirlenen fiyatın, Fiskobirlik’in 4,3 ile 4,6 YTL arasındaki fiyatına tekabül ettiğini ifade ederken, ‘’sebebi ise Fiskobirlik alımlarını yüzde 11 ile yüzde 16 arasında kesintiler yoluyla yapıyordu’’ dedi. Bu kesintileri üçte 2 oranında azalttıklarını ve toplam yüzde 5,1 oranında zorunlu kesinti yapacaklarını belirten Eker, kesintilerin ise Bağ-Kur, stopaj, borsa tescil ve çok düşük bir miktarda hizmet bedelinden oluştuğunu kaydetti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, fındık alım iyatlarını değerlendirirken, “Fındık müdahale alım esasları açıklandı. Bu açıklamayla Ülke ve çiftçi kaybetti, Avrupalı alıcılar kazandı” diye konuştu. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Salih Can ise Giresun kalite fındık dahil fındık türlerinin 50 randımana ulaşmasının mümkün olmadığını iddia ederek, ‘’Bu durum, TMO’nun 2006 ürününü, maliyet fiyatına alacağı anlamına gelmektedir’’ dedi.

/ ANKARA

07.09.2006


 

İlâca zam

İlaç fiyatlarına zam yapıldı. Bir kutu Aspirin 1.13 YTL oldu. Alınan bilgiye göre, ilaç fiyatlarına ortalama yüzde 4.5 oranında zam yapıldı. Ağrı kesici olarak kullanılan ve 2.25 YTL’den satılan Vermidon’un kutusu 2.35 YTL, 1.65 YTL’den satılan Novalgine adlı ağrı kesici 1.72 YTL, 1.09 YTL’den satılan Aspirin ise 1.13 YTL oldu.

Antibiyotiklerden Alfasilin 500’ün kutusu 7.15 YTL’den 7.48 YTL’ye, Bactrım Fort’un kutusu ise 13.42 YTL’den 14.02 YTL’ye çıktı. Tansiyon ilaçlarından Fludex SR’nin kutusu 14.52 YTL’den 15.18 YTL’ye, Norvac 10 mg. ise 31.42 YTLden 32.84 YTL’ye yükseldi. Mide ilacı olarak kullanılan Famodin 40’ın kutusu da 9.12 YTL’den 9.54 YTL’ye çıktı. Eczaneler ve ilaç depoları, zamlı ilaç satışlarına başladılar.

/ KAYSERİ

07.09.2006


 

SSK prim borçları taksit ödemeleri bankalara yapılacak

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkanı Özkan Dalbay, 11 Eylülden itibaren prim borçları taksit ödemelerinin tamamının, bankalar vasıtasıyla yapılacağını bildirdi.

Dalbay, yaptığı yazılı açıklamada, 5 Haziran 2006 tarihinden bu tarafa prim yapılandırma taksit ödemelerinin online banka tahsilat sistemine dahil olan anlaşmalı bankalar nezdinde girişimlerde bulunarak, işverenlerin cari taksit ödemelerini bankalardan da yapabilmesi imkanının getirildiğini hatırlattı. Dalbay, bunun neticesinde bu tarihten itibaren bankalar yoluyla tahsil edilen tutarın 63 milyon 445 bin 292 YTL, yapılan işlem adedinin ise 217 bin 121 olduğunu bildirdi. Dalbay, 11 Eylülden itibaren taksit ödemelerinin tamamının bankalar vasıtasıyla yapılacağını ve artık kurumun veznesinden tahsilat yapılmayacağını kaydetti

/ ANKARA

07.09.2006


 

Ticaret ve siyasetin nabz1 İstanbul’da atacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 22-26 Kasım tarihleri arasında eşzamanlı olarak 10. Uluslararası İş Forumu (IBF) ve MÜSİAD 11. Uluslararası Fuarını düzenleyecek.

Bu organizasyonlarla ilgili basın lansmanı, MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ile Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla İStanbul’da yapıldı.

Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı 10. Uluslararası İş Forumu’na (IBF) ve MÜSİAD 11. Uluslararası Fuarı’na, İslam Ticaret ve Sanayi Odası, İslam Kalkınma Bankası (İKB) ve İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) başkanlarının yanı sıra Suriye, Mısır, Kuveyt, BAE, S. Arabistan, Cezayir, Fas, İran, Pakistan, Kazakistan, G. Afrika, Avustralya ve Singapur’dan bakanlar ve oda başkanlarının katılımının beklendiği bildirildi.

Organizasyonla “İpek Yolu”nun tarihî misyonu günümüze taşınacağı belirtildi. CNR Expo Center Fuar Merkezi ve Grand Cevahir Otel’de, 22-26 Kasım’da eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek uluslararası iki organizasyona 50 ülkeden bin 500 civarında yabancı işadamı ve devlet adamları ile 2 bin 700 MÜSİAD üyesinin katılmasının beklendiği kaydedildi. MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, organizasyonun ilk ayağını, 50’si yabancı 350 firmanın katılacağı uluslararası “güç birliği fuarı”nın, ikinci ayağını ise 15 ülkeden başbakan ve bakanların katılımının beklendiği uluslararası iş forumunun oluşturduğunu söyledi.

Fuar ve forumun, İKÖ ve İKB’nin yanı sıra DTM, KOSGEB, İTO, İBB ve THY’nin desteğiyle gerçekleştirileceğini söyleyen Bolat, organizasyonla hem ülke tanıtımına, hem de yapılacak ticaret ve yatırım bağlantılarıyla reel ekonomiye en az 2 milyar dolarlık katkı sağlanacağını vurguladı.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

07.09.2006


 

Auto Show 15 Eylül’de

Antalya’da bu yıl 4’ncüsü düzenlenecek ‘’Auto Show 2006 Fuarı’’nın, 15 Eylül’de açılacağı bildirildi.

Auto Show 2006 Fuarını düzenleyen AFT Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Limited Şirketi sahibi Fuat Aktaş, otomotiv sektörünün özellikle son 10 yıl içersinde büyük bir gelişme gösterdiğini ve önemli bir aşama kaydettiğini söyledi. Aktaş, bu yıl 4’ncüsü düzenlenecek fuarın 15-20 Eylül tarihleri arasında Antalya Expo Center’de gerçekleştirileceğini, fuara 42 firmanın 71 marka ile katılacağını bildirdi.

/ ANTALYA

07.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004