Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB süreci durmamalı

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, Türkiye’de “eski sorunların” yeniden ortaya çıktığı, gerginlik yaşandığı ve milliyetçiliğin yükseldiğini söyledi. Roth, bu gelişmelerin AB sürecini durdurmaması ve tarafların bu olumlu süreci sürdürmek için yoğun şekilde çaba harcamaları gerektiğini belirtti.


Suçlamalar kutuplaşma getiriyor

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, dinin vicdanlar üzerinde saygın bir yeri bulunduğunu belirterek şöyle dedi: “İnsandan başka hiçbir varlığın dini yoktur

Babacan: Raporların hataları yeri gelince düzeltilir

Devlet Bakanı Bakanı ve Başmüzakerecei Ali Babacan, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyon’nda kabul edilen Türkiye raporu ile ilgili olarak, “Raporla


  Uluslararası Af Örgütü'nden adlî sisteme eleştiri

Merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Af Örgütü tarafından hazırlanan raporda, Türkiye’de adli sistemdeki yetersizlik eleştirildi.


  9 ayda 36 terörist teslim oldu

Terör örgütü PKK’dan kaçan örgüt üyeleri güvenlik güçlerine teslim oluyor. 2006 yılının başından bu yana (9 ay içerisinde) 36 terör örgütü mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Erdoğan: Hukukçular en iyi şartlarda çalışmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Birinci Başkanı Osman Arslan’a gönderdiği kutlama mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurguladı.


  SHP’li Bulut partisinden istifa etti

SHP Mersin Milletvekili ve SHP Genel Başkan Yardımcısı Ersoy Bulut, partisinden istifa etti. Mersin Milletvekili Bulut, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, partisinden istifa ettiğini açıkladı.


  Öğrenciler, kitaplarını sıralarında bulacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yayımlar Dairesi Başkanı Şadi Keskin, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz verilecek ders kitaplarının okullara dağıtımının sürdüğünü belirterek, “Kitapların dağıtımı tamamlanmak üzere. Öğrenciler 18 Eylül’de kitaplarını sıralarının üstünde bulacak” dedi.


  Hüseyin Çelik: Geçmişimizi kötülemek zorunda değiliz

Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü sebebiyle düzenlenen törene katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim camiası olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.


  Arınç: Yargı, kararlarıyla itibarını arttıracak

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Temel hak ve özgürlüklere güvence oluşturan bağımsız yargı, objektif ve hukuki kararlarıyla saygınlığını ve itibarını artıracaktır’’ dedi.


  Kazandıklarını Filistin’e bağışladılar

Osmaniye’de başlatılan Filistin’e ve Lübnan’a yardım kampanyasına boyacılık ve simitçilik yapan çocuklar da yardım yaparak örnek bir davranış sergiledi.


  Alman ilkokullarında İslâm dersi

Almanya’nın güneyindeki Baden-Württemberg eyaletindeki ilkokullarda İslâm dersi verilecek. Eyalet yetkilileri, amaçlarının Müslümanları topluma daha iyi entegre etmek olduğunu söyledi.


  Makineleri değiştirmek işe yaramadı

Kocaeli’de ağır hasarlı 14 katlı binanın tepesinde daha önce başlatılan ve belediyenin durduğu yıkım çalışması farklı iş makinasıyla tekrar başlatıldı. Belediye de yıkımı izinsiz olduğu gerekçesi ile yeniden durdurdu.


  Konya havzası kuruyor mu?

Türkiye yeraltı suyunun yüzde 40’ına sahip Konya Kapalı Havzası’nda son on yılda yeraltı suyu yılda yaklaşık 1 metre düşüş gösterdi. DSİ 4. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy da, kuraklığın Türkiye’de en fazla Konya ve çevresini etkilediğini söyledi.


  Tuzluca’nın örnek köyü

Tuzluca Halk Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Iğdır’ın Tuzluca İlçesi’ne bağlı Yukarı Çıyrıklı Köyü sakinlerinin, geliştirdikleri projelerle diğer köylere örnek teşkil ettiğini belirtti.


  Güneydoğulu çocuklar park istiyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bazı ilçelerde çocukların oynayabileceği bir çocuk parkı bulunmuyor.


  Dünya yaşlanıyor

Dünyada 600 milyon olan yaşlı nüfusunun, 2050 yılında 2 milyara yükseleceği, Türkiye’de de 2010 yılında nüfusun yüzde 10’unun yaşlanacağı bildirildi.


  Esma-ül Hüsna’yı ezberden okuyanlar ödüllendirildi

Kayseri’de İlim-Hikmet Vakfı’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Esma-Ül Hüsna yarışmasının 12.’si gerçekleştirildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004