Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Zico'nun hakem tepkisi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Sakaryaspor maçında yapılan hakem hatalarını değerlendirirken, her takıma eşit davranılmasını istedi. Brezilyalı teknik adam, Tahir Kıran'ın yaptığı açıklamaları da talihsiz olarak değerlendirirken, Kezman hakkında yapılan spekülasyonlarla ilgilenmediğini söyledi.

2008 Avrupa Şampiyonası için şimdi bir değerlendirme yapmanın erken olduğunu ifade eden Brezilyalı teknik adam, "Milli takım çalışmalara yeni başladı. Ama başlangıcı iyi yapmak çok önemli" dedi.

Ligde son hafta oynadıkları Sakaryaspor maçında 3 puan kaybettiklerini hatırlatan Zico, "Bu karşılaşmada hakem hataları vardı. Çok fazla konuşmak güzel değil ama biz hiç bir zaman yardım istemiyoruz. Tabii ki başkalarının da kayrılmasını istemiyoruz. Eşit bir yönetim olsun sadece. Tuncay'ın bir golü verilmedi. Onların ilk attıkları gol ofsayttı. Sonuçta üç puan kaybettik, bunlar geride kaldı. Önümüzde Antalyaspor maçı var. Şampiyonluğa oynayan takımların bu tip maçları alması lazım. Biz de elimizden gelen herşeyi sahada yapıp bu maçı almak istiyoruz" diye konuştu.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Tahir Kıran'ın yaptığı "Fenerbahçe şampiyon olamaz" açıklamasından haberi olmadığını ifade eden Fenerbahçe teknik direktörü, "Ancak böyle bir yorumu olmuşsa bu talihsiz bir demeç" diye konuştu.

Sırp oyuncu Mateja Kezman hakkındaki ırkçılıkla ilgili polemikleri de değerlendiren Zico, "Beni söylenenler ilgilendirmiyor. Benim tek ilgilendiğim konu onun sahada ne yaptığıdır. Yeni gelen oyuncularımdan da çok memnunum. Umarım bir an önce adaptasyonları tamamlarlar. Bunun için şimdilik bir süre veremem. Ama Antalyaspor maçında gösterecekleri performans ile hem beni hem de taraftarlarımız mutlu ederler" dedi.

07.09.2006


 

Efsane pilot bırakıyor

Alman basınında çıkan bir haberde, Ferrari'nin başarılı Alman pilotu Michael Schumacher'in sezon sonunda pistlere veda edeceği iddia edildi. Almanya'nın en çok satan gazetelerinden Bild'in verdiği haberde, kariyerinde 7 dünya şampiyonluğu bulunan Ferrari'nin 37 yaşındaki Alman pilotu Michael Schumacher'in bu hafta yapılacak

İtalya Frand Prix'iyle birlikte sezon sonunda emekli olacağını açıklayacağı savunuldu.

Formula 1'de sezonun tamamlanmasına dört yarış kala, Renault'un son dünya şampiyonu İspanyol pilotu Fernando Alonso'yla Schumacher arasındaki şampiyonluk yarışı son hızıyla devam ediyor. Schumacher'in Ferrari'yle olan sözleşmesi sezon sonunda sona ermesine rağmen, İtalyan takımı Alman pilota sözleşme yenileme önerisinde bulunacaklarını açıklamıştı.

Schumacher yaptığı açıklamada, hem sürücüler hem de markalar klasmanında sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaklarını ümit ettiğini söylemişti. Formula 1'de sezonun 15. yarışı 10 Eylül Pazar günü İtalya'nın Monza Pisti'nde yapılacak yarışla koşulacak. Sürücüler klasmanında Fernando Alonso, 12 puan farkla Schumacher'in önünde liderliğini sürdürürken, markalar klasmanında ise Renault'un Ferrari'ye karşı iki puanlık bir üstünlüğü bulunuyor.

07.09.2006


 

Millî karatecilerden Lübnan'a yardım

Türkiye Karate Milli Takımı sporcuları, dünya şampiyonasından kazandıkları nakit ödülleri Filistin ve Lübnan’a bağışladı.

Türkiye Karate Milli Takımı, şampiyonadan aldığı birincilik ödüllerini İHH İnsani Yardım Vakfı vasıtasıyla Filistin ve Lübnan’a gönderdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından 2-3 Eylül 2006 Ttarihlerinde düzenlenen 25 ülkenin katıldığı dünya açık karate şampiyonasında takım olarak birinci gelen büyükler kategorisindeki Türkiye Karate Milli Takımı’nın kaptanı Zeynel Çelik ve diğer takım arkadaşları Yıldız Aaras, Yusuf Başar, Yavuz Karamollaoğlu, Ömer Kemaloğlu, Yücel Gündoğdu ve Zeki Demir, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım’ı ziyaret ederek şampiyonadan kazandıkları nakit ödülleri Filistin ve Lübnan’a bağışladı.

Sporculardan, tek bayan olan Yıldız Aras, yeğeni ile bir TV kanalında Lübnan ve Filistin’de yapılanları seyrederken çok etkilendiğini ve kazandıkları bu ödülü oradaki ihtiyaç sahibi insanlara bağışlamayı düşündüğünü belirtti. Aras, daha sonra bu düşüncesini de takım kaptanı ve arkadaşlarıyla paylaşınca arkadaşları tarafından olumlu karşılandığını ve milli takım olarak böyle bir karara vardıklarını ifade etti.

İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım, özellikle spor camiasından ve milli takım düzeyin de böyle erdemli ve ince bir düşünceyle İHH İnsani Yardım Vakfı’nı tercih ettikleri için karate milli takımını tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

07.09.2006


 

100. yılın yabancı yıldızı Appiah

Fenerbahçeli taraftarlar, kulübün kuruluşunun 100. yılında futbol takımında en çok güvendikleri yabancı oyuncu olarak Stephen Appiah'ı ön plana çıkardı.

Fenerbahçe Kulübü ile ilgili haberler yayınlayan ''www.1907haber.com'' adlı web sitesinde halen süren ''Yüzüncü yılın yabancısı kim? Yüzüncü yılımızda bizi başarıya ulaştıracak ve saha içinde en fazla güvendiğiniz yabancı futbolcu kim?'' konulu ankete katılanların yüzde 53,53'ü Appiah lehine oy kullandı. Türk vatandaşlığına geçerek Mehmet adını alan Aurelio'nun da dahil edildiği ankette son durum şöyle: Stephen Appiah 53,53. Mateja Kezman 23,63. Alex de Souza 12,65. Deivid de Souza 5,21. Mehmet Aurelio 2. Diego Lugano 1,81. Edu Dracena 1,16.

07.09.2006


 

Fenerbahçe Ülker İtalya'da galip

Türkiye Basketbol Ligi'nde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe Ülker, İtalya kampında oynadığı ilk hazırlık maçında Castallo'yu 76-73 yendi.

Bormio'da yapılan maçta Fenerbahçe Ülker'in sayılarını Willie Solomon (21), Mirsad Türkcan (8), Ömer Onan (11), Rasim Başak (9), Oğuz Savaş (4), Ira Clark (9), Kaspars Kambala (14) attı.

07.09.2006


 

Beşiktaş: Tuncay'la ilgilendiğimiz asılsız

Beşiktaş Kulübü, basında iddia edildiği gibi, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tuncay Şanlı ile kesinlikle ilgilenmediğini açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama, basında bu yönde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, ''Kulübümüz, adı geçen futbolcuyla kesinlikle ilgilenmemektedir'' denildi.

07.09.2006


 

Dil sorunu başına iş açtı

İspanya'nın Real Madrid takımında forma giyen ünlü İngiliz futbolcu David Beckham'ın kendisine yöneltilen İspanyolca bir soruyu anlamayıp yanlış cevap vermesi, eşi Victoria'nın hamile olduğu haberlerinin çıkmasına neden oldu.

3 yıldır İspanya'da olmasına rağmen halen İspanyolca konuşamayan Beckham'ın dil sorunu özel hayatını da etkiledi. Victoria Beckham'ın 4. kez hamile olduğu söylentileri üzerine İspanyolca ''4. çocuğunuzu mu bekliyorsunuz'' sorusu yöneltilen Beckham'ın, ''evet'' cevabı vermesi üzerine dünya basını medyatik çiftin tekrar çocuk beklediği haberini verse de daha sonra bunun dil hatası olduğu anlaşıldı.

07.09.2006


 

Olimpiyat Stadı hazır

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın artık büyük maçlara hazır olduğunu ve özellikle ulaşım konusunda hiç bir problemin kalmadığını açıkladılar.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi grup maçlarını oynayacağı statta birlikte bir basın toplantısı düzenleyen iki başkan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi ve taraftarlara mesaj verdiler. Topbaş, stadın yapıldığından bugüne kadar maalesef aktif olarak kullanılamadığını söyledi.

07.09.2006


 

Ağır suçlama

TFF Yönetim kurulu üyesi ve F.Bahçe kongre üyesi Tahir Kıran, geçtiğimiz günlerde F.Bahçe ile ilgili çok ciddi ithamlarda bulundu. Geçen yıl, Aziz Yıldırım'ın, G.Saray'ın oynadığı rakiplere teşvik olarak beraberliğe 350, galibiyete 500 bin YTL vaad ettiğini açıkladı. Beraberinde başka açıklamalarda vardı. Ancak bu beyan ortamı karıştırmaya yetti. Aziz Yıldırım TFF'ye yazılı olarak konuyla alakalı şikayette bulundu, soruşturma açılmasını istedi.

İsnat edilen suçlamalar son derece çirkin. Suçlamaları yapan Tahir Kıran yetkili makamda. Yani konuyu araştırma ve suçluyu tespit etme görevi, şikayet edenin sızlanmayı bırakıp harekete geçmesi gereken makam. Tahir Kıran dediklerini TFF yönetim kurulu üyesi olarak ispatlamak zorunda. Müşahhas olarak bunu başarırsa Aziz Yıldırım başkanlıktan istifa edip futboldan elini çekmek zorunda kalacaktır. Aksi halde Tahir Kıran federasyondaki görevinden istifa etmek mecburiyetinde kalacaktır. İş sadece bununla kalmayıp TFF yönetim kurulu dahi görevi bırakabilir.

F.Bahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım ile değişik bir tarzı benimsedi. Bu tarzın F.Bahçe'ye bir şey kazandırmadığı ve kazandırmayacağı bir gerçek. F.Bahçe ve diğerleri mantığı ister istemez gerginlik meydana getiriyor. Federasyon-F.Bahçe çekişmesinin ötesinde kavgası ve akıl ekseninden bakıldığında F.Bahçe'ye zarar vereceği gerçeği, inatlaşma uğruna sürdürülmemeli. Kanarya cephesinden hiç kimsenin bu sürtüşmeye sahip çıkmaması lazım.

F.Bahçenin kan kaybetmesi, karşı taraftakileri memnun edebilir. Ancak kan kaybı bununla kalmayacaktır. Türk futbolu özünde çok şey kaybetmektedir. Sağlıklı zeminde olmayan hangi iş aşama kaydedebilir? Rekabetin zevkli olabilmesi şartların iyiliğiyle yakından ilgilidir. Futbolumuz 2002 tarihinden itibaren düşüş trendine girdi. Bu şartlarda yeni başarıların gelmesi uzak ihtimal. Kendi yönetimi ile barışık olmayı beceremeyen Türk futbolunun dünya arenasında sendelemesi, böyle giderse sürmeye devam edecektir

Said OKUR

07.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004