Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Millî Takım beğenilmedi

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerine 2-0'lık galibiyetle başlayan Türkiye'nin zayıf rakibi Malta karşısında sergilediği futbol, ileriki maçlar için akıllarda soru işareti bıraktı. Futbol yorumcuları oyunu beğenmezken, Fatih Terim'in futbolcu tercihlerini de eleştirdi..

2002'deki Dünya üçüncülüğü başarısından sonra Euro 2004 ve Almanya 2006'ya katılamayan Millî Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerine 2-0'lık Malta galibiyetiyle başladı. Millîlerin zayıf rakibi karşısında sergilediği futbol, ileriki maçlar için akıllarda soru işareti bıraktı. Otoriteler oyunu beğenmezken, Terim'in futbolcu tercihlerini de eleştirdi. Spor yazarları şu yorumlarda bulundu:

MEHTER TAKIMI GİBİYİZ

"Rakip zayıf" diyoruz, "defans yapıyor" diyoruz o zaman ne yapacağız? Kenardan yan çizgilere, hatta sahanın dibine kadar ineceğiz, oradan ortalar yapacağız. O zaman gol yapacağız. Hangisini yaptık? Hiçbirisini. Özellikle çabuk oynamıyoruz. Mehter takımı gibi iki ileri bir geri oynuyoruz. Böyle oynamaya devam edersek, işimiz zor. (Erman Toroğlu / Hürriyet)

BU FUTBOLLA ZOR

Malta önünde oynanan futbolla milli takımımız, 2008 finallerini zor görür. İlk defa beraber oynayan futbolcuların uyumsuzluğu içindeki milliler, 2006 Dünya Kupası'nda elemelerinde sergiledikleri futbolun çok gerisinde performans gösterdiler. (İlker Yasin / Hürriyet)

FAULLER DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Rüştü'nün dizi, omuzu, elleri yere değmedi. Savunma oyuncuları çok zorlanmadı. Sadece Malta'nın ileri uçtaki havadan yerden etkisiz oyuncularına arkaları dönükken Gökhan ve Can'ın gereksiz faulleri düşündürücüydü. (Rıdvan Dilmen / Milliyet)

BAZI İSİMLER DEVAM ETMEZ

Oyunun sonundaki faullere bakalım... 20-21 civarında faul yapıyoruz, Malta bizden az. Üstelik top kaybı eşit. Faulün ise fazla. Eee, sormazlar mı kiminle oynuyorsun? Bir diğer konu; bu takımda grup maçlarında bazı futbolcuların devam edemeyeceği açıkça görülüyor. Bana göre ısrar etmek manasız. (Mustafa Denizli / Milliyet)

MALTA'YA YETER DE!

İki farklı galibiyet için eyyam yapacak halimiz yok. Bırakın finallere gitmeyi, bundan sonraki maçları kazanmak için bu futbol bize yetmez. Sanırım Fatih Hoca da futbolcular da bunun farkındadır. (Şansal Büyüka / Akşam)

FUTBOL ADINA BİRŞEY YOK

Fatih'in başında olduğu Türk Milli Takımı, Malta'yı zar-zor yendi. Bakmayın attığı iki gole. Saha ortasında futbol adına hiçbir şey yapmadı. Malta'ya ben, 'bir futbol takımı' demem. Malta'yı, sanki aralarında toplanmış, sahaya çıkmış, Türk Milli takımıyla öylesine oynayan bir takım olarak görürüm. Türk Milli Takımı'nı öyle mi görmek lazım? (Turgay Şeren / Akşam)

ENDİŞE VERİCİ

2008 elemeleri için Frankfurt’ta sahne alan takımımız sadece seyircisizlik yönünden değil, futbol açısından da sessiz film oynadı. Doğrusunu isterseniz hazırlık döneminde gördüğümüz gerçek de buydu. Milli Takım’ın son dönemdeki futbol kekemeliği, bu maça da damgasını vurdu. (Ahmet Çakır / Zaman)

EKOLSÜZ FUTBOL

Gecenin özeti; ilk maçımızdı ve galiyetle başlamak zorundaydık ve de kazandık. Ancak Malta gibi bir rakip karşısında hâlâ sistem sorunumuzun devam ettiğini gördük ve hâlâ bir futbol ekolümüzün olmadığına tanık olduk, zeminden izleyenlere duyurulur! (Tunç Kayacı / Fanatik)

Cüneyt ÜSTÜN

08.09.2006


 

Erken atsaydık fark olurdu

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ""Seyircisiz bir ortamda oynan maç kolay olmasa gerek. Maçın neticesi 2-0 ama golü erken atabilirdik, atmış olsak, maç büyük bir farkla bitmiş olurdu" dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerine galibiyetle başlayan A Milli Takımını kutladı. Ulusoy, seyircisiz oynanan Malta maçı ile ilgili şunları söyledi:

"Seyircisiz bir ortamda oynan maç kolay olmasa gerek. Çocuklar büyük mücadele verdi. Yıldıray maçın başlarında golü atmış olsaydı herhalde maç 8-0 biterdi. Koldan bacaktan dönen o kadar çok gol pozisyonu var ki. Maçın neticesi 2-0 ama golü erken atabilirdik, atmış olsak, maç büyük bir farkla bitmiş olurdu. Ama seyircisiz oynanan bir maçtı ve önemli olan 3 puanla başlamaktı. Futbolcu kardeşlerimiz bunu başardılar. Ben çok umutluyum. Önümüzdeki maçlarda daha da iyi olacağız. Rakipleri görüyorsunuz herkes her takımı yenebiliyor. Biz güçlü bir ekibiz ve daha iyi olacağımıza inanıyorum.

"Maçın seyircisiz oynanmasına çok hüzünlendim, bu olmamalıydı. Gönlüm, Almanya'da yaşayan Türk kardeşlerşmin stadı doldurmalarını isterdi. Tabii ki dolu olan bir stadda oynayacağımız maç çok daha farklı bir galibiyetle biterdi. Gönlüm bunu istiyordu. Boş tribünlere oynamak kolay bir şey değil. Bırakın maçı, antrenmanlara dahi seyirci almadık. Aman ha lütfen sizlerden en ufak bir tezahürat dahi beklemiyoruz dedik ve sağolsunlar hepsi aynen yerine gitirdiler. Daha 2 tane seyircisiz maçımız var. Bunları da geçmemiz gerekli ve geçeceğimize inanıyorum. Futbolun meyvesi her ne kadar golse futbolun çiçekleri de tabiki taraftarlar. Taraftarlarımız olmuş olsaydı, maçın şekli daha başka olurdu. Ama yine de önemli olan 3 puanla başlamaktı."

08.09.2006


 

Trabzon'da Lazaroni gitti, Ziya Doğan geldi

Trabzonspor'da Teknik Direktör Sebastia Lazaroni'nin sözleşmesi tek taraflı olarak feshedildi. Lazaroni'nin yerine Ziya Doğan göreve getirildi. Trabzonspor'da uzun süreden beri tartışma konusu olan Brezilyalı teknik adam Sebastia Lazaroni'nin görevine son verildi.

Salı günü Cemal Sağlam dışındaki tüm yöneticilerin katılımıyla Başkan Nuri Albayrak başkanılğında toplanan yönetim, hoca konusunu masaya yatırdı.

Yapılan görüşme sonrası Lazaroni'nin görevine oy birliği ile son verme kararı alındı. Yönetim kurulundan çıkan bu karar dün Brezilyalı teknik adama iletildi. Lazaroni'den boşalan göreve bir dönem de Trabzonspor'u çalıştıran Ziya Doğan getirildi.

Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, kamuoyunun beklentileri doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi. Hocanın özellikle son günlerde çok tartışıldığını ifade eden Sayitoğlu, "Zorlu maçlar öncesi bu kararı almak zorunda kaldık. Eğer bu kararı almamış olsaydık, yarın niye almadınız diye belki eleştirilecektik" dedi.

Asbaşkan Sayitoğlu, Lazaroni'nin tazminatının 800 bin dolar olduğunu ve bu konuda ilgili kişilerin hocayla görüşme halinde olduğunu kaydetti.

Lazaroni 4 maç görevde kalabildi

Lazarino yönetiminde bordo-mavililer, ligde 2 mağlubiyet, 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda APOEL ile deplasmanda 1-1 berabere kalmış, sahasında ise 1-0'lık galibiyetle turu atlamayı başarmıştı.

08.09.2006


 

Kezman, Antalya maçını bekliyor

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Mateja Kezman, sarı-lacivertli formayı ilk kez resmi bir maçta Antalyaspor'a karşı giyecek olmasından dolayı çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Sırp futbolcu, sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla, 9 Eylül Cumartesi günü Antalyaspor ile yapacakları lig maçı öncesi Fenerbahçeli taraftarlara çağrıda bulundu. Kezman, şunları kaydetti: ''Antrenmanlara başladığım ilk günlerden beri Fenerbahçe seyircisinin ne kadar tutkulu bir taraftar olduğu yönünde duyumlar alıyorum. Bu benim Fenerbahçe'deki ilk maçım olacak. Çok heyecanlı olduğumu söylemek istiyorum. Bütün isteğim temsil ettiğim takımın taraftarıyla ilk maçımda bütünleşmek. Cumartesi günü bütün taraftarımızla tanışmak için onları stadyuma bekliyorum.''

08.09.2006


 

Beşiktaş'ta 17 bin kombine kart satıldı

Beşiktaş Kulübü, futbol takımının iç saha maçları için 17 bininci kombine kartın satışını gerçekleştirdi

İstanbullu Kamer Gazer'in, 17 bininci kombine kartı satın aldığı bildirildi. Talihli taraftarın, 28 Eylülde CSKA Sofya ile deplasmanda oynanacak UEFA Kupası 1. tur rövanş maçına yanında bir arkadaşıyla birlikte götürüleceği duyuruldu.

08.09.2006


 

Fenerbahçe Yelken Festivali 12 Eylül'de

3. Fenerbahçe Yelken Festivali, 12-16 Eylül tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

.Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Karasu, festivalin Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılacağını belirterek, ''Festival kapsamında 12-16 Eylül tarihlerinde bu sene Yelken Federasyonu'nun organize ettiği Amiral Orhan Aydın Laser Kupası yarışları da düzenlenecek. Bu yarışlara yaklaşık 80 sporcunun katılımını bekliyoruz'' dedi. Artemis ve Antyapı ana sponsorluğundaki festivalde Fenerbahçe Yelken Yarışları ise optimist, laser standart, laser radial, laser 4.7, 420-470, pirat kategorilerinde 15-16 Eylül tarihlerinde yapılacak.

08.09.2006


 

Yeşil Bursa Rallisi yarın start alacak

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ayağı olan, ''31. Yeşil Bursa Rallisi'', 910 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen rallide 54 yarışmacı, 132,45 kilometresi özel olmak üzere 407,47 kilometrelik etabı katedecek. Rallinin startı, 9 Eylül Cumartesi saat 10:00'da Zafer Plaza önünden verilecek. Uludağ Ağaoğlu Otel'de oluşturulan ralli merkezi ve Uludağ ring yolunda oluşturulacak .

08.09.2006


 

İstanbul'da golf şöleni

Türkiye'nin en prestijli golf turnuvası olarak gösterilen Amatör Açık Golf Şampiyonası (Turkish Open) bu yıl rekor katılımla gerçekleşiyor.

Kemer Golf&Country Club Sahası'nda dün sabah başlayan turnuvada bu yıl 22 ayrı ülkeden 65'i yabancı, 25'i Türk toplam 90 sporcu madalya kovalayacak.Beşinci kez organize edilecek Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası'nda bu yıl katılımcı ülkeler arasında Bahreyn, Çin, Estonya, Letonya, Malezya, Malta, Filipinler, Yeni Zelanda, Romanya ve Slovakya gibi ilginç ülkeler de bulunuyor. Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu beş yıl önce yerli-yabancı 25 golfçü ile başlayan turnuvanın bugün geldiği noktanın gurur verici olduğunu söyledi

08.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004