Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Paris'te yine isyan korkusu

Fransız polisi, geçen yıl başşehir Paris banliyölerindeki isyanın tekrarlanmasından korkuyor. Fransa polis sendikası, geçen yıl bu dönemde başlayan şiddet olaylarının tekrarlanmasından ‘’ciddî bir biçimde endişe duyduğunu’’ açıkladı.


Sarkozy geride

Fransa’da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, iktidardaki Halk Hareketi Birliği lideri Nicolas Sarkozy’nin, 2007 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı se

Finlandiya’dan soykırım kararına tepki

AB dönem başkanı Finlandiya’nın Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Fransız meclisinin, sözde Ermeni soykırımının reddini suç sayan yasa tasarısını kabul


  İran, K. Kore’ye karşı yapılan yaptırımları kabul etmedi

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Güvenlik Konseyinin Kuzey Kore’ye yönelik ek yaptırımlarını kabul etmediklerini açıkladı.


  Pakistan, BM yaptırımlarına uyacak

Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tasnim Aslam, Kuzey Kore’ye nükleer deneme yaptığını açıklamasından sonra uygulanması kabul edilen BM yaptırımlarına uyacaklarını bildirdi.


  Yine bomba yüklü araç

Irak’ın başşehri Bağdat’ın güneyindeki Suweira şehrinde bir banka önünde park etmiş bomba yüklü bir otomobilin infilak etmesi üzerine en az 10 kişi ölürken 15 kişi yaralandı.


  Irak’ta Sünnî aşiret liderleri buluştu

Irak’ın kuzeyinde bulunan Kerkük ilindeki Sünni aşiret liderleri isyancılar arasında birlik çağrısında bulunmak ve devrik lider Saddam Hüseyin’in özgürlüğünü talep etmek amacıyla biraraya geldi.


  İsrail polisi: Katsav suçlansın

İsrail polisinin, İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav’ın cinsel taciz, tecavüz ve yasadışı dinleme gibi suçlardan suçlanması için yeterince delil olduğu yolunda başsavcıyı bilgilendirdiği bildirildi.


  Saddam’dan Irak halkına mektup

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin, Irak halkına hitaben avukatı aracılığıyla yayımladığı açık mektupta, ABD işgaline karşı “zaferin yakın’’ olduğu ifadesini kullandı ve halka farklılıklarını bir tarafa bırakıp, yalnızca ‘’ABD askerlerini ülkeden sürme’’ amacına yönelmeleri çağrısında bulundu.


  Havai’de deprem ve panik

ABD’nin Pasifik Okyanusu’ndaki Havai adalarında meydana gelen şiddetli depremin ardından büyük bir panik yaşanırken, eyalette tabii afet durumu ilân edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004