Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Paris'te yine isyan korkusu

Fransız polisi, geçen yıl başşehir Paris banliyölerindeki isyanın tekrarlanmasından korkuyor. Fransa polis sendikası, geçen yıl bu dönemde başlayan şiddet olaylarının tekrarlanmasından ‘’ciddî bir biçimde endişe duyduğunu’’ açıkladı.

Geçen yıldan bu yana asayiş durumunun daha iyiye gitmediğini belirten sendika, ‘’banliyöde güvenlik ve asayişi korumak için görevli polis sayısını artırılmasını ve daha sert cezalar getirilmesini’’ istedi.

Banliyölerde, giderek artan polise yönelik saldırılara dikkat çekilen açıklamada, ‘’yetkililerin gözlerini açmalarını ve polislerin güvenliğini sağlayacak her türlü önlemi almalarını istiyoruz’’ denildi. Paris banliyösünde son olarak hafta sonu bir hırsızlık ihbarı üzerine olay yerine giden polis devriyesi, yaklaşık 40 gencin saldırısına uğramıştı.

Son bir ay içinde, iki ayrı yerde iki polis devriye otosu yine gençlerin taşlı ve sopalı saldırısına uğramıştı. Paris banliyölerinde geçen yıl çıkan ve daha sonra ülke geneline yayılan şiddet olayları sırasında çok sayıda araç ateşe verilirken, bazı kamu binaları ve mağazalar kundaklanmıştı.

Olayların büyümesi üzerine hükümet, valilere sokağa çıkma yasağı yetkisi veren olağanüstü hal ilan etmişti. Güvenlik ve asayiş konusunun, gelecek yılki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi düzenlenecek kampanyanın en önemli gündem maddesi olması bekleniyor.

/ PARİS

17.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Paris'te yine isyan korkusu

  Sarkozy geride

  Finlandiya’dan soykırım kararına tepki

  Fransa, Afganistan’dan asker çekecek

  İran, K. Kore’ye karşı yapılan yaptırımları kabul etmedi

  Pakistan, BM yaptırımlarına uyacak

  Yine bomba yüklü araç

  Irak’ta Sünnî aşiret liderleri buluştu

  İsrail polisi: Katsav suçlansın

  Saddam’dan Irak halkına mektup

  Havai’de deprem ve panik


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004