Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Askerle siyaset yapılmaz

Avrupa Demokrasi Vakfının davetlisi olarak gittiği Almanya’da soruları cevaplandıran DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, kendisinin büyük gerilimleri ortadan kaldırmak istediğini belirterek, “Ben gerilimleri ortadan kaldırırım. Ben milletten icazet alıyorum. Ben ne söylediğimi bilirim, kimseden korkum yok. Türkiye’nin huzurunu bozacak bir harfi bile kimse benden beklemesin” dedi.


Erdoğan: Pozitif bir yaklaşım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CNN Türk’te Uğur Dündar’ın sorularını cevaplandırırken, Ağar’ın son açıklamalarıyla ortaya koyduğu yaklaşımı “negatif de

Mumcu’dan da destek geldi

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, “Sayın Ağar’ın sözlerine katılmıyorum ama görüşü ne olursa olsun serbestçe açıklama hakkı vardır” dedi.


  Babacan: Tahriklere kapılmayalım

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, sözde Ermeni soykırımı iddialarının Türkiye’yi tahrik etmeye yönelik olduğunu belirterek, “Bunlar karşısında soğukkanlı davranmazsak, kaybeden biz oluruz. Her iddiayı ciddiye alsak, hamasi davransak, duygusal davransak hiçbir yol alamayız” dedi.


  Pepe: Yine tek başına iktidar olacağız

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ‘’AK Parti, 1 dönemliğine iktidara gelmiş bir parti değildir. 2007 yılındaki seçimlerde de yine tek başına iktidar olacağız’’ dedi.


   Ecevit, hastahanede 5’nci ayını dolduracak

Geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde (GATA) hayata tutunmaya çalışan eski Başbakan Bülent Ecevit’in yaşam mücadelesi 18 Ekimde 5. ayını dolduracak.


  AKP’li Mercan: Türkiye, Fransa’ya göre daha özgür bir ülke

AKP Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı Murat Mercan, Fransa meclisinde alınan kararın “Avrupa tarihine kara bir leke olarak geçeceğini’’ söyledi.


  Arınç: Yaralı demokrasinin güçlü meclise ihtiyacı var

TBMM Başkanı Bülent Arınç, yönetim felsefesi olarak saygın, itibarlı, güçlü bir Meclis hedefini seçtiklerini belirterek, “Özellikle Türkiye’de yaralı bir demokrasinin var olduğu bir ortamda, güçlü ve saygın bir Meclise daha çok ihtiyaç vardır” dedi.


  Yaşı 65’i geçen vekil seçilmesin teklifi

AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, milletvekilliği seçilme yaşının 65’le sınırlandırılması amacıyla Anayasa’da değişiklik yapılması için kanun teklifi hazırladı.


  ABD'nin yeni formülü: MHP-CHP koalisyonu

Washington Times gazetesi, Türkiye’de gelecek yıl yapılacak seçimlerde AKP’nin çoğunluğunu koruyamayacağını, koalisyon kurulacağını öne sürdü. Gazete, Türkiye’de bugün seçim yapılsa AKP’nin yüzde 25 , CHP ve MHP’nin ise yüzde 20 civarında oy alabileceğini yazdı.


  AB standartlarında iş güvencesi istiyoruz

Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, bazı belediye çalışanlarına sendika değiştirmeleri yönünde baskı yapıldığını öne sürerek, “Siyasî partiler kendi kontrollerinde, güdümlerinde sendikalar yaratmaya çalışıyorlar’’ dedi.


  Rahmet Konya çiftçisini sevindirdi

Kuraklığın etkili olduğu Konya ovasında son günlerde yağan bol yağış toprağa tohum atan çiftçiyi sevindirdi.


  Bayramda tutuklu ve hükümlülere açık görüş

Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülere, Ramazan Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 24-30 Ekim tarihleri arasında açık görüş yaptırılacak.


  Dünya birincilerinden Alanya’da Kur’ân ziyafeti

Dünyaca ünlü hafızlar, Antalya’nın Alanya ilçesinde vatandaşlara Kur’ân-ı Kerim ziyafeti sundu. Bugüne kadar spor, konser, gösteri gibi birçok gösteri ve faaliyete sahne olan Alanya Millî Egemenlik Stadyumu, ilk kez manevî anlamına yakışır bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.


  Doğu Karadeniz’de kış kendini gösterdi

Trabzon, Rize ve Giresun’un yüksek kesimlerine yılın ilk karı düştü.


  Meteorolojik uyarı: Yağış geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, sağanak yağışlar yurdun doğu kesimlerinde etkisini sürdürüyor.


  Başoğlu: Almanya’daki Türk milletvekilleri, işlerine baksın

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, ‘’Almanya’daki Türk kökenli milletvekilleri, Müslüman kadınların başörtüleriyle uğraşacaklarına, oradaki vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilensinler’’ dedi.


  CHP’li Ateş: Hangi dernekler dış yardım alıyor?

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘’Uluslar arası kuruluşlardan yardım ve bağış alan kaç sendika, dernek, vakıf ve meslek odası var?’’ diye sordu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004