Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yatırım bütçesinde indirim

2007 yılına ilişkin yatırım bütçesi 12 milyar YTL’ye geriledi. Köylere ve nüfusu 5 binin altındaki belediyelere ise ilk kez ödenek çıkarıldı. Sadece eğitim ve sağlık bakanlıklarının ödeneği artırıldı.

NTV’de yeralan habere göre, son yapılan Yüksek Planlama Kurulu toplantısında tartışmalı 2007 yılı yatırım bütçesi karara bağlandı. Buna göre sermaye gideri için 12.08 milyar YTL, sermaye transferi için 3.6 milyar YTL ayrıldı. Yatırım bütçesi geçen yıla göre düştü ancak sermaye transferi için ayrılan ödenek artırıldı. Bu yıl ilk defa Beldes Projesi için ödenek çıkarıldı. Geçen yılki yatırım bütçesi 12.44 milyar YTL düzeyindeydi.

3.6 milyar YTL’lik sermaye transferinin 2 milyar YTL’si Köydes Projesi çerçevesinde köy içmesuyu ve yol yapımında kullanılacak. 1.6 milyar YTL ise Beldes Projesi ile nüfusu 5 binin altındaki belediyelerin içmesuyu ve yol yapımında kullanılacak. Yatırım bütçesinden yapılan kesintiyle birlikte Karadeniz otoyolu, duble yollar için daha fazla ödenek isteyen Karayolları Genel Müdürlüğü mevcut ödeneğin de altına düştü. Aynı şekilde büyük baraj projelerine hazırlık yapan Devlet Su İşleri de beklediği ödeneği alamadı.

EN FAZLA ÖDENEK EĞİTİME

Başbakan Tayyip Erdoğan, ödenek ihtiyaçlarının tamamının karşılanması talimatı verdiği için yatırım bütçesinde ödeneği artan alanlar sağlık ve eğitim oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, 1.5 milyar YTL ile en fazla yatırım ödeneği alan bakanlık oldu. Sağlık Bakanlığı da ödeneğini artırarak, 681 milyon YTL’lik harcama yapabilecek.

/ ANKARA

17.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yatırım bütçesinde indirim

  En büyük batık tüketici kredilerinde

  Fındık bedeli erken ödenecek

  Kapasite kullanımı yerinde saydı

  Makinalı hasat pamuk işçisini vurdu

  25 metrekareden, 250 bin metre kareye

  DB’dan elektriğe 280 milyon euro

  Dört otomobilden üçü AB’ye


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004