Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

En kârlı Beşiktaş çıktı

G.Saray ve F.Bahçe'nin 2'şer puan kaybettiği 9. haftada güçlü rakibi G.Birliği'ni zor da olsa yenerek 3 puan çıkaran siyah-beyazlılar haftanın en kârlı takımı oldu.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar, takımın her geçen gün daha iyiye gittiğini ve bu sezon şampiyonluğun en önemli adayı olduklarını söyledi. Sinan Vardar, Gençlerbirliği karşısında çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, ''Rakibimiz çok koşan ve genç bir ekip. Sahada kora kor bir mücadele oldu. Biz 4-5 net gol pozisyonunu harcadık. Rakibimiz ise son iki dakikada 2 gol pozisyonu buldu. Son dakikalarda sanırım futbolcuların konsantrasyonu bozuluyor. Ancak, maçın genelinde çok iyiydik. Sahadaki herkes koştu ve mücadele etti'' diye konuştu.Beşiktaş'ın ilerleyen haftalarda çok daha iyi oynayacağını daha önce söylediğini hatırlatan Vardar, şöyle devam etti:

VESTEL'İ KUTLADI

''Diğer rakiplerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'a oranla daha iyi oynuyoruz. Biz oynadığımız futbolun her geçen gün üstüne koyuyoruz ama rakiplerimiz her maç geriliyor. Bu arada lider Vestel Manisaspor'u ve teknik direktörü Ersun Yanal'ı da kutluyorum. Çok iyi bir çıkış yakaladılar. Bu sezon şampiyonluk yarışının 5 takım arasında geçeceğini düşünüyorum. Beşiktaş genç oyuncuların her geçen gün artan performansı ile şampiyonluğun en büyük adayıdır.''

GÖKHAN ZAN'A ÖVGÜ

Savunmada oynamasına rağmen bu sezon siyah-beyazlıların golcü isimlerinden biri olan ve Gençlerbirliği'ne de gol atan Gökhan Zan'a da değinen Vardar, ''Gökhan harika oynadı. Kendisini tebrik ediyorum'' dedi. Kaleci Runje'nin de iyi bir performans sergilediğini anlatan Vardar, takımda her futbolcunun terinin son damlasına kadar mücadele ettiğini, bunun da kendisini ümitlendirdiğini kaydetti.

TOTTENHAM MAÇI

Vardar, İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımıyla 19 Ekim Perşembe günü oynayacakları UEFA Kupası maçından galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi. Grubun en güçlü takımının Romanya'nın Dinamo Bükreş ekibi olduğunu öne süren Vardar, ''Çok güçlü bir grupta mücadele edeceğiz. İlk olarak İngiltere'de ekol olmuş Tottenham Hotspur ile karşılaşacağız. Tottenham Hotspur maçından galibiyetle ayrılırsak, gruptan çıkmak için avantaj yakalarız'' diye konuştu

17.10.2006


 

Vestel neden şampiyon olmasın?

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel Manisaspor'un şampiyon olmaması için bir neden görmediğini söyledi.

Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde lider durumda bulunan Vestel Manisaspor'un, Antalyaspor ile oynadığı ve 3-2 kazandığı maçı izlemek için özel helikopteriyle Manisa'ya gelen Zorlu, futbolcuları sergiledikleri mücadele nedeniyle kutladı.

Ahmet Nazif Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İyi bir futbolla sonuca gitmek çok güzel. Futbolcularımızı da mücadeleyi maç sonuna kadar sürdürmelerinden dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Vestel Manisaspor'un şampiyon olmaması için hiçbir neden göremiyorum. Anadolu Aslanları gibiyiz'' dedi.

Kulüp başkanı Haluk Çubukçu ise lig sonunda takımlarının mutlak ilk 5 içinde yer alıp Avrupa kupalarında mücadele edeceğini belirterek, ''Her zaman zirveye oynamayı hedef edinen bir takımız. Antalya ekibi genç ve performanslı bir takım. Şans faktörü bizden yanaydı. Bu yolda buna da ihtiyacımız var. Rakiplerimizin de puan kaybetmesi bizim aldığımız 3 puana artı değer katmıştır'' diye konuştu.

Çubukçu, kulübün sponsoru Ahmet Nazif Zorlu'nun maça gelmesinin kendilerine büyük bir güç, moral kattığını ve gururlandırdığını belirtti.

17.10.2006


 

İngilizler F.Bahçe'den çekiniyor

Fenerbahçe'nin UEFA kupasında perşembe akşamı karşılaşacağı rakibi Newcastle United, sıkıntılı günler geçiriyor.

İngiliz ekibinin menajeri Glenn Roeder, dün Bolton Wanderers karşısında alınan yenilginin ardından, oyuncularının Fenerbahçe karşısında ''zihinsel olarak sağlam'' olması gerektiğini söyledi. Fenerbahçe karşısında temiz bir sayfa açmak istediklerini belirten Roeder, Bolton maçının ikinci yarısında bir dakika arayla yenen iki gole engel olamayan defansını da ''felaket'' olarak nitelendirdi. Roeder, ''Eğer savunmayla ilgili temel şeyleri yerine getiremiyorsanız, bu sıkıntı yaratır, ama şimdi ayağa kalkıp savunma yapmalıyız'' dedi.

Bu arada, Newcastle United'ın resmi internet sitesinde devam eden bir ankete göre, İngiliz taraftarlar Fenerbahçe'yi gruptaki rakipler arasında Palermo'nun ardından en zor takım olarak görüyor. Gruptaki en zor rakibin sorulduğu ankette, Palermo yüzde 45 oy alırken, Fenerbahçe'nin oranı yüzde 33. İngiliz taraftarlar Celta Vigo için yüzde 17, Eintracht Frankfurt için de bugüne kadar yüzde 4 oranında oy kullandılar. Milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun da forma giydiği Newcastle United, kadrosunda Damien Duff, Michael Owen, Nicky Butt, Guiseppe Rossi gibi futbolcuları barındırıyor. Bu sezon İngiltere Ligi'nde 8 maç oynayan Newcastle United, aldığı 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 15. sırada bulunuyor.

17.10.2006


 

G.Saray'a Rus hakem

Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü oynayacağı PSV Eindhoven maçını, Rusya Futbol Federasyonu'ndan Iouri Baskakov yönetecek.

Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü oynayacağı PSV Eindhoven maçını, Rusya Futbol Federasyonu'ndan Iouri Baskakov yönetecek. Karşılaşmada Baskakov'un yardımcılıklarını Tihon Kalugin ve Anton Averianov yapacak.

17.10.2006


 

Beşiktaş'tan forma satışı

Beşiktaş futbol takımının giydiği çubuklu formalar satışa çıkarıldı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, futbol takımının önemli sembollerinden olan ve taraftarların büyük bir heyecanla beklediği çubuklu formaların Türkiye'deki 200 noktada satışa çıkarıldığı bildirildi.

17.10.2006


 

Mösyö Tigana'nın inadı bitmiyor

Üç büyükler bu hafta Ankara takımlarıyla karşılaştılar. Sadece Beşiktaş galibiyet alabildi. Galip geldi, ama son saniyeye kadar Beşiktaşlıların yürekleri yine ağzındaydı. Hele son dakikada Mehmet Çakır’ın nefis çalımlarının ardından plasesi Runje’nin ayağına çarpmasıydı, maç sonrası yorumlar inanın çok daha sert olacaktı.

Bakın maç sonrası yorumlara, kimse oynanan oyundan memnun değil. Eleştirilerin baş hedefi yine Mösyö Tigana. Tigana gerçekten Fransız. Baksanıza futbola ve futbolculara bu kadar Fransız kim var? İnadım inat, çaldığım düdük, diyor başka bir şey demiyor.

Futbol acemisi, bugüne kadar sadece sağ bek oynamış Serdar’dan -uzun boylu olduğu gerekçesiyle- ön libero çıkarmaya çalışıyor. Bir başka futbol acemisi Mehmet Sedef ile birlikte orta sahanın yükünü taşıtmaya çalışıyor. Ama ikisi de bu yükü kaldıramıyor. Sadece rakip ataklara direniyorlar o kadar. Beşiktaş’ı geriden organize etmek, atağa kaldırmak gibi bir sorumluluğu yerine getiremiyorlar.

Takımı atağa kaldıracak, forvet elemanlarını pozisyona sokacak olan Delgado’dan ben geldiğinden bu yana bir şey anlamadım. Tamam kabiliyetli, bilekleri kıvrak, ama takıma katkısı neredeyse hiç yok.

Tigana’nın bir başka inadı da Ricardinho konusunda. Belli ki, Ricardinho’yu yönetim transfer etmiş. Bu yüzden Tigana sürekli olarak Ricardinho’yu ikinci planda düşünüyor. Yahu senin takımında en kariyerli, en yetenekli ve seni ileriye taşıyacak en önemli adam Ricardinho, ama sen ona her seferinde kement atıp, yanında oturtuyorsun.

İşte gördün, Ricardinho girdi, Beşiktaş ileri oynamaya başladı, pozisyon buldu, gol attı. Saçından ayak tırnağına kadar futbolcu olan, üstelik lider bir futbolcu olan bu futbolcuyu sırf inadından, bitmez bilmeyen kaprisinden dolayı Beşiktaş’tan ve Beşiktaşlılardan mahrum bırakıyorsun.

Birileri bu mösyönün kulağı çekmeli. Yoksa ligde de, Avrupa kupalarında da testi kırılacak. Hedefsiz kalınca amorti olarak yine bir Türkiye Kupası gelebilir, ama bu Beşiktaş taraftarını ve yönetimini tatmin etmez.

Mehmet SEYDA

17.10.2006


 

Lider Vestel Manisa 9 haftadır yenilmedi

Turkcell Süper Lig'de 9. hafta maçları geride kalırken, Vestel Manisaspor, 23 puanla yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Ankaraspor deplasmanında 2 puan yitiren 2. sıradan takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkaran Vestel Manisaspor, bu hafta da liderlik koltuğunu kimseye kaptırmadı. Galatasaray ve Ankaragücü'nün Ali Sami Yen Stadı'ndaki mücadelesi yine berabere sonuçlandı. 5'er beraberlikle bu haftaya başlayan iki ekibin maçında Galatasaray öne geçtiği ve sayısız gol fırsatı bulduğu karşılaşmada bir ofsayt golle 6. beraberliğini aldı. Konuk Ankaragücü ise ligdeki galibiyeti olmayan tek takım olarak kalmayı sürdürdü. Haftayı, sahasında aldığı Gençlerbirliği galibiyetiyle 3 puanla kapayan Beşiktaş 3. ve Kayseri Erciyesspor'u puansız gönderen Trabzonspor da yine 4. sırada kapadılar. 22 golün atıldığı bu haftada, 6 maçı evsahibi takımlar kazandı, 3 maç da beraberlikle sonuçlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Trabzonspor-Kayseri Erciyespor ( 3 - 1 )

Galatasaray-Ankaragücü ( 1 - 1 )

Gaziantepspor-Sakaryaspor ( 1 - 0 )

Konyaspor-Bursaspor ( 1 - 0 )

Kayserispor-Sivasspor ( 1 - 1 )

Denizlispor-Çaykur Rizespor ( 2 - 0 )

Vestel Manisa-Antalyaspor ( 3 - 2 )

Ankaraspor-Fenerbahçe ( 2 - 2 )

Beşiktaş-Gençlerbirliği ( 1 - 0 )

10. HAFTANIN MAÇLARI

20 Ekim Cuma: Gençlerbirliği-Trabzonspor, Sivasspor-Vestel Manisaspor, 21 Ekim Cumartesi: Bursaspor-Ankaraspor, Sakaryaspor-Denizlispor, Kayseri Erciyesspor-Galatasaray, 22 Ekim Pazar: Çaykur Rizespor-Beşiktaş, Ankaragücü-Konyaspor, Fenerbahçe-Kayserispor, Antalyaspor-Gaziantepspor.

GOL KRALLIĞI

Ligin gol krallığında, 7'şer golle Fenerbahçeli Alex ile Vestel Manisasporlu Rafael ilk sırada yer alırlarken, 6'şar golle Galatasaraylı Iliç ile Trabzonsporlu Ersen Martin ikinciliği, 5'er golle de Gaziantepsporlu Diawara ile Kayserisporlu Gökhan üçüncülüğü paylaşıyorlar.

Seyhan ŞENTÜRK

17.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004