Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkiye’ye ‘radikal’ destek

İtalya’daki Radikal Partinin, Avrupa Parlamentosundaki (AP) iki milletvekili Marco Cappato ve Marco Pannella, Avrupa Konseyine ve Avrupa Komisyonuna dün sundukları bir önergeyle, AB Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso’nun BBC’ye verdiği bir demeçte, Türkiye’nin tam üyeliği için 15-20 yıllık bir süre gerekebileceğinden söz etmesini eleştirdiler.

Soru önergesinde, AB Komisyonu Başkanı Barroso’nun bu türden ifadeler kullanmak yerine, Türkiye’nin tam üyelik hedefini yakalaması için somut adımları özendirmesi gerektiğine değinilerek, “Komisyon başkanı tarafından yersiz ve hiç bir işe yaramayacak türden verilen beyanatlar, bize göre Türkiye’nin AB üyeliği hedefine ulaşma girişimi konusunda, kurumlar arasında dürüst bir işbirliği anlayışına ters düşmektedir. Başkana düşen görev, fikir sunmak ve girişimde bulunmak olmalıdır” denildi.

Barroso’ya demeç eleştirisi

Bu tür demeçlerin Türkiye’nin üyelik sürecini olumsuz etkilemesinden kaygılandıklarını belirten Cappato ve Pannella, soru önergelerinde, “Başkan Barroso’nun son sözlerini, daha önce Romanya ve Bulgaristan’ın tam üyeliğinin ardından, genişleme sürecinin dondurulması gerekeceğine ilişkin demecine eklediğimizde, bu tür ifadelerin (Türkiye’nin) üyelik sürecini, müzakerelerin gidişatını ve özellikle de halen hazırlanmakta olan raporları olumsuz etkileyip, etkileyeceğinin sorulması kaçınılmazlaşmıştır” ifadesini kullandılar. İtalya’daki Radikal Parti, Türkiye’nin AB üyeliğini destekleyici tutumuyla dikkat çekiyor.(aa)

/ ROMA

19.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Senatoya'ya red çağrısı

  Filistin yeniden referandum yolunda

  Katsav istifa etsin

  AİHM’de bir Kıbrıslı Türk görev alacak

  30 F-16'ya 2.9 milyar dolar

  Türkiye’ye ‘radikal’ destek

  Kuzey Kore: Güney’in ihaneti savaşa yol açacak

  Denemeden sonra ilk kez halka göründü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004