Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Vatikan'dan güvene dayalı diyalog çağrısı

Vatikan'a bağlı kurumlardan biri olan Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu (PDDK), 40 yıldan beri gelenekselleştirdiği Ramazan ayı mesajını, bu kez, dinler arası diyalog ve terörizme karşı birlikte mücadelenin önemine dikkati çekmeye ayırdı.

Vatikan basın merkezinde bir basın toplantısıyla açıklanan mesajda, bugünün dünyasının bazı sorunları karşısında Hristiyanlar ve Müslümanların birlikte hareket etmesinin gereğine değinilerek, özellikle de terörizm olgusu üzerinde duruldu.

PDDK, Ramazan ayı münasebetiyle, "Hristiyanlar ve Müslümanlar: Dünyamızın sorunlarını göğüslemek için güvene dayalı bir diyalog" başlığıyla yayımladığı mesajda, Müslümanlara şu sözlerle seslendi:"Geride bıraktığınız Ramazan ayı, bir dua ve dünyamızın yaşadığı zor duruma ilişkin bir tefekkür vesilesi de olmuştur. İyi olan şeyleri görmek ve Tanrı'ya şükretmekle birlikte, çağımızın durumunu kötüleştiren sorunlara işaret etmemek de olanaksızdır: Adaletsizlik, yoksulluk, gerek ülkelerdeki kendi içlerindeki, gerekse ülkeler arasındaki çatışmalar ve gerilimler... Şiddet ve terörizm, son derece acı veren bir musibet konumundadır. Nice insanın hayatı mahvedildi, nice kadınlar dul bırakıldı, nice çocuklar ebeveynlerini yitirerek öksüz kaldı. Nice kadınlar ve erkekler, bedenlerinin ve yüreklerinin yaralanmasıyla özürlü konuma düştü. Birkaç dakikada meydana gelen bu yıkımlar, yıllar boyunca pek çok fedakarlık ve masraflarla oluşturulmuş emekleri de silip süpürüvermiştir."

PDDK Başkanı Kardinal Paul Poupard'ın imzasıyla yayımlanan mesajda, her iki dinin de "sevgi, merhamet ve dayanışma" temalarına önem verdiğine değinildi.

Vatikan nezdindeki kurumlardan biri olan PDDK, geçen yıllardan farklı olarak bu yılki Ramazan mesajını bir basın toplantısıyla tanıttı. Kardinal Poupard, basın toplantısında Roma Katolik Kilisesinin ve kurumlarının dinler ve kültürler arası diyalog konusundaki çabalarının kısa bir özetini yaptı. PDDK Sekreteri Piskopos Pier Luigi Celata, Ramazan ayında yayımlanan mesajlarda her yıl, Müslümanlara hitaben belirli temalar üzerinde durulduğunu anlattı.

/ VATİKAN

21.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD zor durumda

  Moskova'da Kur'ân okuma yarışması

  Vatikan'dan güvene dayalı diyalog çağrısı

  Kızılhaç terör yasasından endişeli

  Olmert İran’ı tehdit etti

  ABD’ye, üç ay içinde dört üst düzey ziyaret

  ABD Kongresi’ne ilk Müslüman aday


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004