Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Belçika camileri resmen tanıyacak

Belçika’nın Flaman Bölge Hükümeti İçişleri ve Uyum Bakanı Marino Keulen, “Ülkemizde resmî din olarak tanınan diğer dinlere mensup insanlara hangi haklar tanınmışsa Müslüman toplumuna da aynı haklar tanınacaktır” dedi.

Hıristiyan Demokrat (CD&V) Bölge Milletvekili Cathy Berx’in bir soru önergesi üzerine açıklama yapan Keulen, İslâmîyet’in 1974 yılında Belçika’da resmî din olarak kabul edilmesine rağmen bu zamana kadar hiçbir caminin resmî olarak tanınmadığını ve devlet yardımı da alamadığını ifade etti. Keulen, “2007 yılında Flaman kesiminde 7 cami resmen tanınacak ve bunlara maddî yardım verilecek. Flaman bölgesinde bin 809 Katolik kilisesi, 30 Protestan kilisesi, 11 Ortodoks kilisesi, 7 Anglicaanse kilisesi ve 6 Yahudi havrası var. Bunlar Flaman Bölge Parlamentosu’ndan yardım alıyor” şeklinde konuştu.

Tanınan camilerin din görevlilerinin maaşlarını da federal hükümetin ödeyeceğini dile getiren Bakan Keulen, “Biz Flaman Bölge Hükümeti olarak, tanınan camilerin tamir işinde veya yeni inşaatlarında maddî yardım sağlayacağız. Flaman kesiminde camiler ilk olarak 2007 yılında tanınacak. Tanınacak olan camiler şu an belli değil. Resmen tanınan camilerin imamların maaşını da federal hükümet verecek. Bu bir nevi ülkedeki radikal uçtaki imamları ve cami yöneticilerini gözlem altına almaktır. Bir bakan olarak camileri tanımaya hazır olduğumu söylüyorum, ama Müslümanlardan da karşılığından bir şey isteme hakkım olduğunu düşünüyorum. Bu da cami imamlarının, yöneticilerin ve Müslüman toplumunun devletle ve toplumla iyi diyalog içinde bulunmasıdır. Flaman kesiminde cami yöneticileri ve imamların bölge lisanı olan Flamanca’yı konuşmaları gerekmekte. Müslümanlar dinle siyaseti birbirinden ayrı tutmalı” diye konuştu.

Müslümanların dinlerini doğru anlatmalarının önemli olduğuna dikkat çeken Flaman Bölge Hükümeti İçişleri ve Uyum Bakanı Marino Keulen, “Fakat bu her caminin tanınacağı yönünde bir söz değildir. Zaman içerisinde yeni gelişmeler sebebiyle tüm camiler tanınabilir. İlk dönemlerde belirli camilerin tanınması çok iyi bir gelişme. Tanınan camilerin maddî yardım almaları da gayet normal. Günümüzde Müslüman olanların sayısında bir artış var” ifadelerini kullandı.

/ BRÜKSEL

10.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Katilam şoku

  Sorumluğun çoğu bende

  Senata do Demokratların

  Rumsfeld “2009’a kadar görevdeyim diyordu

  Bir dönemin sonu

  Ara seçimler Ermenileri memnun etti

  Fransız bataryası İsrail uçağına kilitlendi

  Belçika camileri resmen tanıyacak

  Amerikan avcısının internet şovu

  Jirinovski: Apo’ya sahip çıkamadık!

  Mahatır hastahaneye kaldırıldı

  “İsrail, Allah’a saygısızlık ediyor”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004