Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2007 bıçak sırtında geçecek

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Malatyalı, ‘’Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerinde yavaşlama ile birlikte değerlendirildiğinde, 2007 yılının Türkiye için bıçak sırtında geçeceğini söylemek gerekiyor’’ dedi.

Malatyalı, yeni yılın ilk meclis toplantısında, 2007 yılının Türkiye için nasıl bir yıl olacağına ilişkin tahminlerde bulunabilmesi için 2006 yılının verilerine bakılması gerektiğini ifade etti.

Cari işlem açığının Türkiye’nin en büyük sorunu olduğunu belirten Malatyalı, Türkiye’nin cari açığının çok yüksek olduğunu ve millî gelirin yüzde 9’una dayandığına dikkat çekti. Malatyalı, ekonomik göstergelerin de iç açıcı olmadığını vurgulayarak, iki seçimin yapılacağı 2007 yılının, ülke için kritik bir yıl olacağı görüşünü savundu.

Hükümetin 2006 yılı enflasyon hedefini yüzde 5 olarak belirlendiğini, ancak özellikle Mayıs-Haziran döneminde dalgalanmanın etkisiyle yükselen enflasyonun bu hedefe ulaşmayı olanaksızlaştırdığına işaret eden Malatyalı, enflasyonda hedefin ikiye katlanmasına rağmen, yine de yılı tek haneli enflasyon rakamıyla kapatabildiklerini söyledi.

Son beş yılda Türkiye’nin arka arkaya yüksek bir büyüme oranı yakaladığını ve bunun Türkiye’nin ekonomik istikrar yolunda attığı adımların, küresel sermaye akımları ile desteklenmesi sayesinde gerçekleştiğini ifade eden Malatyalı, ‘’Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerinde yavaşlama ile birlikte değerlendirildiğinde, 2007’inin Türkiye için bıçak sırtı geçeceğini söylemek gerekiyor. Ekonomik göstergeler ise umut verici değil. Böyle de olsa 2007’inin Türkiye için iyi bir yıl olacağını temenni ediyorum’’ görüşünü dile getirdi.

/ ÇORUM

10.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007 bıçak sırtında geçecek

  Elektrik özelleştirmeleri seçim sonrasına kaldı

  Fındıkçı geçen yılı unutmak istiyor

  Bakü, Rusya’ya petrol ihracatını durdurdu

  Avrupa: Petrol krizi yaşamayız

  Renault yatırımlarını sürdürüyor

  Maliye’de fatura-fiş alarmı

  Emisyon hacmi azaldı

  İhracat hedefi 100 milyon dolar


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004