Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Maliye’de fatura-fiş alarmı

Gelir İdaresi Başkanlığı, halen TBMM gündemindeki Gelir vergisi kanununda değişiklik öngören yasa tasarısında da yer alan vergi iadesinin kalkmasıyla birlikte, alış verişlerde yurt çapında kapsamlı vergi denetimleri başlatıyor.

Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, vergi denetim kadrolarının bu ay ve Şubat ayında, tümüyle fatura fiş denetimlerine yönlendirileceğini söyledi. Arıoğlu, hafta sonundan itibaren Türkiye çapında yaygın ve yoğun vergi denetimlerine başlanacağını ve bu denetimlerde işletme sahiplerine “fatura fiş verdin mi’’, vatandaşa da “fişini aldın mı’’ sorusunun yöneltileceğini ifade etti.

Vergi düzeninin oturtulmasının vergi kayıp ve kaçağı ile mücadelede hayati öneme sahip olduğuna dikkati çeken Arıoğlu, şöyle konuştu: “Alım satımlarda satıcıların fatura-fiş kesmesi kadar, vatandaşların da fişini istemesi gerekiyor. Vatandaş fişini alsın almasın, alım sırasında malın KDV’sini ödüyor. Fişini-faturasını almadığında bu KDV satıcının cebine kalıyor. KDV’nin satıcının cebi yerine devletin kasasına girmesi ve tekrar vatandaşa dönmesi için mutlaka vatandaşlarımızın da belgesini istemesi zorunlu bulunuyor. Yaygın ve yoğun vergi denetimlerinde sadece işletmelerin fiş verip- vermediğine değil, vatandaşların da belgesinin alıp almadığına bakılacak. Fişini vermeyen işletmeye 139 YTL, almayan vatandaşa ise bunun 5’te 1’i kadar (27,8 YTL) ceza uygulanacak.’’

/ ANKARA

10.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007 bıçak sırtında geçecek

  Elektrik özelleştirmeleri seçim sonrasına kaldı

  Fındıkçı geçen yılı unutmak istiyor

  Bakü, Rusya’ya petrol ihracatını durdurdu

  Avrupa: Petrol krizi yaşamayız

  Renault yatırımlarını sürdürüyor

  Maliye’de fatura-fiş alarmı

  Emisyon hacmi azaldı

  İhracat hedefi 100 milyon dolar


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004