Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İlber Ortaylı’yı anlattılar

Beşiktaş Belediyesi Kültür San’at Platformu tarafından düzenlenen ‘’Ustalara Saygı’’ faaliyetlerinin yeni yıldaki ilk konuğu Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu.

Ortaylı’nın hayatının anlatıldığı dia gösterisiyle başlayan gecede konuşan tiyatro san’atçısı Zeliha Berksoy, anne ve babasıyla dost oldukları Prof. Dr. Ortaylı ile 60’lı yıllarda tanıştıklarını ve uzun yıllar süren samîmî bir dostluk kurduklarını söyledi.

Annesi ressam Semiha Berksoy’un, henüz bir öğrenciyken tanıdığı Ortaylı’dan çok etkilendiğini ve onun bir dahi olduğunu dile getirdiğini vurgulayan Zeliha Berksoy, ‘’İlber’in bir bilim adamı olarak en büyük özelliği ruhunun da bir bilim adamı olması. Kendini okumaya son derece hasreden bir insan, aklını da ruhunu da bilime verebilmiş bir insan...’’ diye konuştu.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer de esprili bir dille yaptığı konuşmasında Prof. Dr. Ortaylı’nın pek çok alanla ilgilendiğini ifade ederek, ‘’Ortaylı’yla sonunda meslektaş da olduk’’ dedi.

Çok yönlülüğüyle insanları şaşırtan Prof. Dr. Ortaylı’nın çok çabuk öğrenmek gibi inanılmaz bir yeteneğinin bulunduğunu da dile getiren Ölçer, Ortaylı’nın tarih bilimini bu kadar geniş kitlelere sevdirmesindeki başarısına hayran olduğunu ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ise 1970’li yıllarda tanıştığı Ortaylı’yla 1990’lı yıllardan itibaren sık sık görüşme fırsatı bulduklarını söyledi.

Prof. Dr. Hatemi, İlber Ortaylı’nın hem çalışkan, hem üstün yetenekli, hem dürüst, hem de esprili bir insan olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Ortaylı da sahneye gelen dostlarının hakkında anlattıklarını zaman zaman gülerek keyifle izledi.

10.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yönetmen: Herşey muhteşem bir san’atla yaratılmıştır

  İlber Ortaylı’yı anlattılar

  Reşat Nuri’nin evinin 500 üyesi var

  Hasankeyf ödeneğinin yarısı iade

  Gelir rekoru kırdı

  Sinema desteği için başvurular başladı

  Türk edebiyatında neler oldu?


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004