Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Reşat Nuri’nin evinin 500 üyesi var

İzmir Konak ilçesindeki Reşat Nuri Güntekin’in evinin kütüphaneye çevrilmesinden sonra üye sayısı 500’e ulaştı. Evdeki raflarda, çeşitli kurum ve kişilerin armağan ettiği yaklaşık 3 bin kitap bulunuyor.

Güntekin’in “Çalıkuşu” ve “Dudaktan Kalbe” isimli romanlarını yazdığı, Bozyaka semti Kilimcitepe mevkiindeki evi Konak Belediyesi tarafından restore edilerek kitaplık haline getirildi. Öğrencilerin ve genç okuyucuların buluşma noktası olarak açılmasının ardından özellikle ilköğretim öğrencilerinin akınına uğrayan kitaplığın üye sayısı 500’e ulaştı. Bozyaka ve çevresindeki 32 ilköğretim okulundan gelen çocuklar, kitaplıkta hem ders çalışıyor ve ödev hazırlığı yapıyor hem de diğer kitaplardan faydalanıyor.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’na Balçova ve Gaziemir gibi çevre ilçelerden de gelenler olduğunu belirterek, “Üyelerimiz arasında 5 yaşında anaokulu öğrencileriyle üniversite öğrencileri de var.” dedi.

Başkan Tunçağ, eksiksiz bir Reşat Nuri eserleri listesinin okuyucularla buluştuğunu, çocuk kitaplığına gelenlerin yazarın eserlerini okuyabildiğini ve ayrıca hayat öyküsünü içeren bir belgesel filmi de seyredebildiğini anlattı. Tunçağ, kitaplığın kapılarının okumak ve araştırma yapmak isteyen bütün gençlere açık olduğunu ifade etti.

10.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yönetmen: Herşey muhteşem bir san’atla yaratılmıştır

  İlber Ortaylı’yı anlattılar

  Reşat Nuri’nin evinin 500 üyesi var

  Hasankeyf ödeneğinin yarısı iade

  Gelir rekoru kırdı

  Sinema desteği için başvurular başladı

  Türk edebiyatında neler oldu?


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004