Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

2 MAÇI ALIRSAK TAMAM

Millî Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası'nda mart ayında Yunanistan ve Norveç ile yapacakları maçları 6 puanla geçmeleri durumunda büyük bir avantaj elde edeceklerini ifade ederek, ''Bu maçları geçersek Allah nasip ederse alır başımızı gideriz'' dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Futbol Federasyonu'nda gerçekşecek olası bir seçimden etkileneceklerini düşünmediğini, bundan etkilenmemek içinde herşeyi yapacaklarını söyledi. Larespark Otel'de düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) ''44. Yıl Sporun Zirvesi'' seminerinde ilk konuşmacı olarak kürsüye çıkan Terim, milli takımın oyun felsefesini anlatıp, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

TEK BAŞIMIZA KALIRIZ

Terim, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda mart ayında Yunanistan ve Norveç ile yapacakları karşılaşmaları 6 puanla geçmeleri durumunda büyük bir avantaj elde edeceklerini ifade ederek, ''Bu maçları geçersek Allah nasip ederse alır başımızı gideriz'' dedi. Herkesin güvenebileceği, inanabileceği ve keyif verecek bir milli takımın geldiğini kaydeden Terim, ''Bu maçlardan istediğimizi alamazsak da iddiamızdan birşey kaybetmeyiz ama aldığımız zaman kaybedeceğimizden çok şey kazanacağız. Tek başımıza kalır, (Grupta 2. kim olur?) durumuna geçilir'' diye konuştu.

RÜŞTÜ'NÜN YETİŞMESİ ZOR

Terim, sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Rüştü'nün yokluğunda, deneyim açısından milli takım kalesinde sıkıntı çekebileceklerini dile getirdi. Rüştü'nün sakatlığı hatırlatılarak kaleci konusundaki görüşleri sorulan Terim, ''Önümüzdeki en kritik konulardan birisi bu. Rüştü'nün yetişmesinin zor olduğu bir ortamdayız. Yetenekli kaleci sıkıntısı yaşamayız ama tecrübe açısından maalesef biraz sıkıntıdayız. Rüştü, bu gün o tecrübenin en üstünde olan ve saha dışında da önemli görevler yapan bir oyuncumuz. Volkan'ı en kritik dönemde kaleye koydum ve koymaya devam ederiz. Yeteneğinden şüphemiz yok, ama bir sonraki kaleci Rüştü olmayınca. Tecrübe konusunda hafif sıkıntımız olacak. Bunu Volkan ile ilgili söylemedim. Volkan, herşeye rağmen maçlarda forma giydi. Diğer kalecilerimizin tecrübeleri biraz daha olsaydı iyi olurdu.''

ÇETİN VE TEKİN'İ ÖVDÜ

Terim, milli takımdaki yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin'in, yakın bir zamanda Türk futboluna damga vuracak iki teknik adam olacağını savundu. Terim, daha önceki öğrencileriyle şimdi aynı görevi paylaşmasının nasıl bir duyğu olduğu sorusuna verdiği cevapta, Çetin ve Tekin'e övgülerde bulunarak, ''Burada ilk kez söyleyeyim. Oğuz Çetin ve Metin Tekin'in muhteşem iki teknik adam olarak Türk futboluna çok yakın bir zamanda damgalarını vuracağından emin olabilirsiniz. Bu kadar net konuşuyorum. Karakterleriyle, bilgiyi sünger gibi çekmeleriyle, inanılmaz tempolarıyla, futbol diyaloglarımızla, iki tane gözünüzü kapayıp herşeyinizi emanet edeceğiniz iki teknik adam. Ben onlarla sadece gurur duyarım'' diye konuştu.

ZOR GOL YİYORUZ

Terim, milli takımın savunmasından son derece memnun olduğunu söyledi ve yaptıkları özel çalışmalarla zor gol yiyen bir ekip özelliği kazandıklarını bildirdi. Terim,''Savunmadan son derece memnunum. Özel çalışmalarımızla zor gol yiyen bir takım olacağımızı, olduğumuzu düşünüyorum. Şu andaki sıkıntımız Can, oynayacak gibi görünmüyor. Ligin ilk yarısında F.Bahçe'de 17 haftada 1 maç oynadı diye biliyorum. Genç yaşta bu sıkıntı çıkarabilir" dedi.

10.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2 MAÇI ALIRSAK TAMAM

  G.Saray'ı her zaman yeniyoruz

  Efes, lider TAU'yu İpekçi'de ağırlıyor

  Fonex'in Aralık ayı yıldızı Reese oldu

  Ersan rekor kırdı

  Beckham'a yeni imza yok

  Beşiktaş çok kötü


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004