Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Cheney’e Demokrat öfke büyüyor

ABD’de Beyaz Saray ile Temsilciler Meclisi arasındaki ilişkiler, Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin açıklamasıyla iyice gerildi.

Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nin Başkanı Nancy Pelosi, Cheney’nin, “Irak’taki asker sayısının artırılmasını engellemeye yönelik çabaların, El Kaide’ye güç kattığını” ileri sürmesinin ardından sert açıklamalarda bulundu. Pelosi, Cheney’nin açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı iletmek üzere Başkan George Bush ile konuşmak istediğini ancak kendisine ulaşamadığını belirterek, “Umarım Başkan, yardımcısının açıklamalarını onaylamaz ve bu açıklamalardan uzak durur’” dedi.

Pelosi, “ABD başkanı olarak savaş zamanında, fikir farklılıklarından memnuniyet duyduğunuzu söyleyemez ve başkan yardımcısı olarak da ülke dışına çıkıp Temsilciler Meclisi’nin başkanını, ülkemizin güveliğinine karşı bir tutum sergilemekle suçlayamazsınız” diye konuştu.

Cheney, Tokyo’da verdiği bir demeçte, Pelosi’yi, Bush’un Irak savaşı için talep ettiği 93 milyar dolarlık ek bütçeye kısıtlama getirme ve böylece Irak’a ek kuvvet gönderme ihtimalini sıfıra indirme planları nedeniyle eleştirmişti. Başkan Yardımcısı Cheney, “Pelosi ve Kongre üyesi Murtha’nın isteklerini yerine getirmekle El Kaide’nin stratejisini onaylamış oluruz. El Kaide stratejisi, Amerikan halkının iradesini kırmak, bizi eve geri göndererek, pes ettiğimiz için savaşı kazanmaktır” demişti.

/ WASHINGTON

23.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tataristan’ın özerkliğine sınırlama

  Cheney’e Demokrat öfke büyüyor

  Blair: İran’a saldırı yok

  Ortadoğu Dörtlüsünde Filistin’e yumuşama

  “Suriye birlikleri İsrail sınırında’

  ‘İran diplomatik kıskaçta’

  Hindistan da Mescid-i Aksa için endişeli

  Hindistan’dan İran’a nükleer yasak

  Apple ile Cisco, iPhone’da uzlaştı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004