Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarık Buğra, hikâye yarışmasıyla anıldı

Yazar Tarık Buğra’nın ölümünün 13. yıl dönümü dolayısıyla, Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tağrık Buğra Hikaye Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ödül Töreni ve Anma Programında, Tarık Buğra’nın ‘’kişiliğinden taviz vermeyen hayatın en küçük ayrıntılarını ciddiye alan bir kişi olduğunu’’ söyledi.

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu da modern Türk Edebiyatının önemli isimlerinden olan Akşehirli Tarık Buğra’nın ölümünün 13. yılında bir hikâye yarışması düzenlediklerini söyledi.

Yarışmaya, 141 eserin katıldığını ve jürinin bu güzel eserler arasından dereceye girecek 3 eseri belirlemekte zorlandığını vurgulayan Baloğlu, 141 eserden 40’ının Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle bir kitap haline getirileceğini bildirdi.

Yarışmada ‘Unutulan Adam’ adlı hikâyesiyle birinci olan Türker Şemin, ‘Işığı Söndürür müsün?’ adlı hikâyesiyle ikinci olan Tamer Kütükçü ve ‘Hiç’ adlı hikayesiyle üçüncü olan Osman Kurt’a para ödülleri ve plaketleri Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu ile diğer davetliler tarafından verildi.

Yaklaşık 30 yıl önce TRT’de yayınlanan ‘Yaşayan Edebiyatçılar’ adlı programda Tarık Buğra ile yapılan söyleşinin de izlendiği geceye katılması beklenen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un, Bakanlar Kurulu toplantısının uzaması sebebiyle gelemediği belirtildi.

28.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tampon bölgede yatan tarih

  Bir değer olarak hoşgörü ve eğitim

  Tarık Buğra, hikâye yarışmasıyla anıldı

  Kazılar tamam, sıra restorasyonda

  Kosova’da Osmanlı asırları

  Netten yasal film indirilebilecek

  632 yıllık camiye yoğun ilgi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004