Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kazılar tamam, sıra restorasyonda

Mersin’in Tarsus ilçesindeki Makam-ı Danyal Camii’nde, şadırvan yapımı sırasında Danyal Peygamber’in mezarına ulaşılması üzerine başlatılan kazı çalışmaları sona erdi. Camide, 15 Mart’tan itibaren restorasyon çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

Tarsus Müze Müdür Vekili Abdulbari Yıldız, Makam-ı Danyal Camii’nde Mart 2006’da başlatılan kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan mimari yapıların sağlamlaştırılması ve ilçe turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, Tarsus Belediyesi sponsorluğunda restorasyon projesi hazırlatmak için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden uzman bir ekibin kazı alanında incelemelerde bulunduğunu kaydeden Yıldız, önümüzdeki günlerde hazırlanacak olan projenin Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü’nün onayına sunulacağını, projenin onaylandıktan sonra burada restorasyon çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Yıldız, “Makam-ı Danyal Camii’nde yapılan kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan mimari yapıların sağlamlaştırılması ve buranın ilçe turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Kazı çalışmaları sonunda çıkan eserlerin önümüzdeki hafta Tarsus Müzesi’nde sergileneceğini ifade eden Yıldız, kaldırımın altına 3. perde beton döküldükten sonra Makam-ı Danyal Camii’nin restorasyon çalışmaları başlayıncaya kadar geçici olarak ziyarete açılacağını kaydetti.

/ MERSİN

28.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tampon bölgede yatan tarih

  Bir değer olarak hoşgörü ve eğitim

  Tarık Buğra, hikâye yarışmasıyla anıldı

  Kazılar tamam, sıra restorasyonda

  Kosova’da Osmanlı asırları

  Netten yasal film indirilebilecek

  632 yıllık camiye yoğun ilgi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004