Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Halil USLU

Samsun'da sevgi seli



Türkiye’de ve dünyada her şey değişiyor, tagayyurât, tebeddülât âlemindeyiz, maddî ve manevî âlemde, akılları hayrette bırakacak o kadar gelişmeler var ki, tarifi imkânsız. Eğer mazi ile istikbali tanısan veya bilsen daha çok anlamak ve idrak etmek mümkündür. Bütün şartlara rağmen, nerden nereye geldik? Muhasebe ve mukayesesini yaparken, bazen gözlerim yaşlarla dolar, bazen insan bazındaki yaşlar beldeleri ve şehirleri de kaplar gider. İşte bunlardan bir tanesi de Samsun ilimizdi. Rahmet vardı, sel vardı, fakat bu sefer maddî ve manevî yağmur ve rahmet vardı. Vardığımız zamandan ayrıldığımız dakikaya kadar hep öyle oldu. Hem sevgi seli ve hem de sicim sicim rahmet seli...

Çağımızın Mevlânâ’sı ifade edilen Hz. Bediüzzaman, neşrettiği eserlerinin bir çok yer ve makamında “Risâle-i Nur’un ve hizmetlerinin sema ile alâkadar olduğunu, Kur’ân’a bağlı olduğunu, Kur’ân’ın da arş-ı azama bağlı olduğunu, hadisât-ı âlemle alâkadar olduğunu” beyan etmektedir. Sırlarla dolu çok tecellileri yazmadım ve yazmıyoruz. Başta Peygamberimiz (asm) Efendimiz ve Bediüzzaman Hazretleri ile alâkalı anma programlarına, çeşitli mevsimlerde yurt içi ve yurt dışında defalarca katıldım, konferanslar verdim. Gördüğüm manzaralar yukarıdaki satırları doğruluyordu. İnsan ve sema ağlıyordu, neyin gözyaşları?

Türkiye’de 300 baraj ve 2 bin civarında gölet var. Cumhuriyet tarihinde bu yılki kuraklık kadar hiç görülmemişti. Barajlar ve perişan göletlerin çoğu kurumuştu. Kar mevsiminde camilerde yağmur duâsına duruldu, Türkiye’nin can damarı yılda 22 milyon ton mahsul aldığı hububat. 10 milyon ton ekmek yiyen 73 milyonluk Türkiye’nin % 46’sı tarımla uğraşmaktadır. Bu itibarla, yağmura, rahmete ihtiyaç azimdi.

Ârif olan anlar ne demek istediğimizi. Yağmur duâsıyla birlikte, kâinatla alâkadar olan manevî programlar her şeye rağmen yapılmalıdır. Gönül sultanlarının halka açık programları vazgeçilmez olmalıdır, azına çoğuna bakılmaz, bu faaaliyetler doğrudan doğruya rahmete, berekete ve gözyaşlarına müteveccihtir, aziz ve mübarektir. Maddî ve manevî sahada görülmektedir. Bu nurânî sel, yıllardır devam edegelmiştir ve devam edecektir.

Bunun en güzel misallerinden bir tanesi, geçtiğimiz hafta Samsun Yeni Asya gazetesi ve Yeni Eğitimciler Derneği temsilciliği tarafından müştereken tertip edilen “47. Sene-i Devriyesinde Bediüzzaman’da Sevgi” başlıklı anma programı idi. Bir vefa hasleti göstererek bizleri de “Bediüzzaman ve Sevgi” başlıklı bir konferans vermemiz için dâvet ettiler, iştirak ettik. Bir saat konuştum, kendi üslûbumla, sayısız belge ve tesbitlerle, nükte ve diyaloglarla taşan salondaki şahsiyetlere muhatap olduk, bir şeyler anlattık, alkışlar ve gözyaşları içinde.

Konferansta kapalı bayanlar olduğu gibi açık bayanlar da vardı. Konferans sonu etrafımı saran bayanlar içerisinde iki başörtüsüz bayan ağlıyordu, ellerimi öpmek istediler. Kendilerine sordum, “Kimsiniz, buraya nasıl geldiniz?” Bir tanesi “İlân afişini gördüm, salona geldim, fakat çakılıp kalmışım, şimdi heyecandan ağlamaktayım, çok duygulandım.” Diğer bacımız ise, vefat eden babasından kalma Bediüzzaman Hazretlerinin Tarihçe-i Hayat’ını alıp getirmiş, hiç durmadan ağlıyordu yanındaki küçük çocuğuyla birlikte. Ben de çok hislendim, kendilerine Bediüzzaman Hazretlerinin kitaplarını hediye edip imzaladım. İşte rahmete vesile olan iki şahit, gözlerde sevinç yaşları. Yetmez mi?

Bu itibarla bu rahmet seline ve sevgi gününe ve daha bir çok gönül sohbetlerine vesile olan ve beni vesile kılan aziz, gayyur ve fedakâr Samsunlu ağabey ve kardeşlerime, başta Hasan Fehmi, Mehmet, Nurullah kardeşlerimiz olmak üzere, emeği geçen herkese binler duâ, binler tebrikler. Yolunuz açık olsun, bu sevgi seliniz daim olsun.

30.03.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (23.03.2007) - Denizli'de muhabbet

  (16.03.2007) - Kayseri-Sivas-Karaman

  (09.03.2007) - 1-7 Mart’ın düşündürdükleri

  (02.03.2007) - Kumluca'da hoşgörü ve eğitim

  (23.02.2007) - Etimesgut'ta sevgi

  (16.02.2007) - Neden Adalet Partisi?

  (09.02.2007) - Nur mesleğinin istinad duvarları

  (02.02.2007) - Barış ve masum insanlar

  (26.01.2007) - Milliyetimiz bir vücuttur

  (19.01.2007) - Zeytin ve kasem-i Kur'âniye

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004