Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtülü eş kriter olamaz

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan da, Türkiye’de hassasiyetlerin bahane edilerek, bazı çevrelerin cephe kurup, demokrasiyi sekteye uğratmak istediklerini savundu. Türkiye’de daha şimdiden, cumhurbaşkanı olacak kişinin eşinin başörtülü olup olmamasının tartışıldığına dikkati çeken Aslan, ‘’Bizim için cumhurbaşkanının kim olacağı değil, nasıl bir cumhurbaşkanı olacağı önemli. Biz buna bakarız ve cumhurbaşkanının Meclis içinden seçilmesinden yanayız’’ dedi.


Uzlaşma parlamentoda olur

Emekli askerlerin başını çektiği Meclis dışı arayışlar tepki topluyor. SDP Genel Başkanı Filiz Koçali cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili olarak “Askerl

Yabancı yatırımcı AB üyeliğimize sıcak

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Avrupa Birliği, Kıbrıs sorununun çözümünü güçleştiren adımı, Annan Planı iki toplumda referand


  Bardakoğlu: Dünya kavga etmeye değmez

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ‘’Dünya, kavga etmeye değmeyecek kadar önemsiz, ama resulleri sevmeye değecek kadar önemli’’ dedi.


  Kutlu Doğum Avrupa’da da kutlanacak

Avusturya’da faaliyet gösteren bazı Türk dernekleri, Hz. Muhammed’in (asm) doğumunun 1436. yıl dönümünü ortaklaşa kutlama kararı aldı.


  Meclis, Nisan’a yoğun gündemle girdi

Meclis, Nisan ayına yoğun bir gündemle giriyor. TBMM Genel Kurulunun bu haftaki gündeminde, önemli tasarı ve teklifler bulunuyor.


  Emekliler fark istiyor

Tüm İşçi Emeklileri Derneği yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdikleri mektupla, 2006 yılı enflasyon farkının işçi ve Bağ-Kur emeklilerine eksik ödendiğini iddia ederek, bu konudaki mağduriyetin giderilmesini istediler.


  Millî Eğitimde disiplin affından 665 personel yararlandı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkındaki Kanundan, 665 personelin yararlandığını bildirdi.


  Hac için 625 bin kişi başvuru yaptı

Hac kayıtlarında rekor kırıldı. 2000 yılından bu yana ön kayıt sayısı ortalama 90 bin ila 120 bin arasında değişirken bu yıl hacca gitmek için 625 bin kişi başvuruda bulundu.


  Yağışlar sevindirdi

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yağışın etkili olduğu bildirildi. Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, son 24 saatte ilde metrekareye 11.9 kilogram yağış düştü.


  İstanbul’da 5 bin 545 yabancı öğrenci var

İstanbul’da faaliyet gösteren 7’si devlet, 16’sı vakıf olmak üzere toplam 23 üniversitede 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 5 bin 545 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor.


  Engelliye bakış değişmeli

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Genel Başkanı Şükrü Boyraz, insanların engellilere acıyarak baktığını, onları zavallı gördüğünü ya da rahatsız olduğunu söyledi.


  Silivri doğalgaz deposu tamamlandı

İthal gazla birlikte bölgede üretilen doğal gazın depolanması amacı ile projelendirilen Türkiye’nin ilk ve tek yer altı doğal gaz depolama tesisi olan İstanbul-Silivri doğal gaz tesisleri hizmete hazır durumda.


  11 yıllık devr-i âlem Türkiye'de bitti

Hollanda’dan 11 yıl önce, 12 metrelik teknesiyle yola çıkarak, dünya turuna başlayan 59 yaşındaki Alman doktor Hans Dıeter Sauer, seyahatini Antalya’nın Finike ilçesinde sonlandırdı.


  Küresel ısınma en çok yoksulları vuracak

Uzmanlar, küresel ısınmanın ölüm oranında artışa yol açacağı ve bundan en çok yoksulların zarar göreceği uyarısında bulunuyor. Dördüncü raporlarının ikinci bölümünü ortaya koymak üzere 2-4 Nisan 2007’de Brüksel’de bir araya gelecek uzmanlar, sıtma ve deng humması gibi tropikal hastalıkların yayılacağını, ishal, kötü beslenme, polen alerjisi, sıcak dalgaları, fırtınalar, kuraklık ve sellerin bedelini insanların ödeyeceğine dikkati çekiyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004