Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Adıyamanlılar, Mevlânâ’yı Sema gösterisi ile andı

Mevlânâ Celâleddin-i Rumâ, 800. Doğum Yıldönümünde Adıyaman’da düzenlenen Sema gösterisiyle anıldı. İnsanlığın ortak kültürel mirasının temel yapıtaşlarından biri olan Mevlânâ Celâleddin-i Rumî’, 800. Doğum Yıldönümü kutlamaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adıyaman Belediyesi ile birlikte tasavvuf müziği konseri ve Sema gösterisi düzenlendi.

Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun sergilediği Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema gösterisi ile Adıyamanlılar unutulmaz bir gece yaşadı. Konya Mevlânâ Sema Gösteri Grubu, Tasavvuf Musikisi Grubunun seslendirdiği ilâhiler eşliğinde Sema gösterisi yaptı. Semazenler konuşmaların ardından yerlerini alarak ney eşliğinde Sema’ya başladı. Semazenlerin mest eden gösterileri dâvetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Gecede konuşan Adıyaman Valisi Halil Işık, Mevlânâ Celâleddin-i Rumî’nin dünyanın her köşesinde benimsenip kabul edilen İslâm âlimi ve tasavvuf üstadı olduğunu söyledi. Işık, “Kendisi aslen Afganistan’da doğmuştur bu nedenle Afganlar benimsemektedir. Konya’da yaşamıştır. Bu nedenle bir Türk olduğu kabul edilmektedir. Bütün şiirlerini Farsça yazmıştır. İranlılar tarafından kabul görmektedir. Ayrıca, Avrupa’da da Celâleddin Rumî olarak tanınmaktadır, bilinmektedir. Büyün dünyada kendisini kabul ettirmiş bir üstadtır. Onu anlatmak onu ifade etmek o kadar zor ki bütün dünyanın benimsediği bu üstadın 800. Doğum Yıldönümünde bizler de bu etkinlikle onu anmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz “ diye konuştu.

/ ADIYAMAN

11.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Adıyamanlılar, Mevlânâ’yı Sema gösterisi ile andı

  Türk edebiyatı Viyana’da

  Kars’ta film festival günleri

  Bursa’da kukla ve gölge şenliği

  Türkçe’nin Uluslararası 7. Şiir Şöleni Üsküp’te yapılacak


 Son Dakika Haberleri