Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türk edebiyatı Viyana’da

Viyana Eyaleti Kültür Müsteşarlığı himayesindeki “Türk edebiyatı günleri” şehirdeki Odeon tiyatrosunda başladı. Alte Schmiede san’at cemiyetinin girişimiyle düzenlenen “Türk edebiyatı günlerine” Elif Şafak, Nalan Barbarosoğlu, Murat Uyurkulak, Sema Kaygusuz, Ayfer Tunç, Murathan Mungan, Nedim Gürsel, Neşe Yaşın, Hasan Ali Topbaş, Faruk Duman ve Latife Tekin katılarak, kitaplarından örnekler sundular.

Şehir merkezindeki Odeon tiyatrosunda yapılan “Türk edebiyatı günlerinin” ilk gecesine Avusturyalı ve Viyana’da yaşayan Türk kitap dostları büyük ilgi gösterdi.

Türk yazarların okuma gecesi sebebiyle tiyatroda açılan kitap standında, kitapları yabancı dillere çevrilen Türk yazarlarının kitapları da satışa sunuldu.

Okuma gecesine katılan çok sayıdaki kitap dostu Türk ve Avusturyalı, kitaplarından örnekler okuyan Türk yazarlarla sohbet ederek, stanttan satın aldıkları kitaplarını imzalattı.

Türk edebiyatı günlerinin açılışında konuşan yazar Elif Şafak, “Avrupa’da son yıllarda İslamofobi ve Türkofobi gibi olumsuz akımların gelişmekte olduğuna” işaret ederek, “Unutmamak gerekir ki, tepki karşı tepki doğurur. Batı ile İslâmın birlikte yaşaması her zaman mümkündür. Biz Türk yazar ve şairler, kendi kültürümüzü Batıya yansıtırken batı kültürünün daha da zenginleşmesine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Viyana eyaleti Kültür Müsteşarı Andreas Mailath-Pokorny de yaptığı konuşmada, Viyana’da Türk edebiyatı için ilk kez böylesine zengin bir faaliyet yapılmasından büyük memnunluk duyduğunu belirterek, “İnsanların birbirleriyle ilişki kurması için çok değişik iletişim olanağı bulunduğunu, ancak edebiyatın çok daha derin ilişkilerin kurulmasına önderlik yaptığını” söyledi.

/ VİYANA

11.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Adıyamanlılar, Mevlânâ’yı Sema gösterisi ile andı

  Türk edebiyatı Viyana’da

  Kars’ta film festival günleri

  Bursa’da kukla ve gölge şenliği

  Türkçe’nin Uluslararası 7. Şiir Şöleni Üsküp’te yapılacak


 Son Dakika Haberleri