Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Müslüman yardımseverler İstanbul’da buluşacak

“Zorluklarla Yüzleşmek ve Çözüm Bulmak” felsefesiyle dünyanın dört bir yanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve hayırsever ünlüler, I. Uluslararası Yardımseverler Kongresi için 22 Mart’ta İstanbul’da bir araya gelecek.

Yardımseverlik ruhunu örnekleri ile ortaya koyarak, İslâm dünyasında yardımseverliğin küreselleşme ile birlikte değişen boyutlarını incelemeyi hedefleyen kongre, hayırseverleri ve akademisyenleri beyin fırtınasına dâvet ediyor.

Merkezi Amerika’da olan Uluslararası Yardımseverler Kongresi (World Congress of Muslim Philanthropists) Türkiye partnerleri olan NonProfit Emprovment Group ve Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı ile işbirliği içerisinde, yardımların etkin, verimli ve amacına uygun olarak muhtaç bütün bölgelere ulaştırılabilmesini sağlamayı hedefliyor.

Farklı kültürlerden, farklı bölgelerden yardımsever insanların ve kuruluşların birbirleriyle olan bağlarını güçlendirmek için bir forum inşa etmek ve uluslar arası arenada insanlığa katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen I. Uluslararası Yardımseverler Kongresi bir çok güncel soruna ışık tutacak.

Birinci Dünya Kongresi (DMYK) şahıslar ve kurumlar arasında bilgi alış verişi, yeni kavramların oluşturulması ve yeni işbirliği ilişkilerinin kurulması için bir çok imkân sağlayacak. Bu senenin teması olan “Zorluklarla Yüzleşmek ve Çözümler Bulmak”, dünya çapında bir çok uzman konuşmacının katılımıyla çok seçkin bir toplantı olacak.

I. Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi, küresel yardımsever topluluğunun bir parçası olarak diğer yardım kuruluşları ile ortak hedefler geliştirmek için maddî kaynakları harekete geçirmek üzere onlarla ortak çalışıyor. DMYK; barış dolu, âdil ve sürdürülebilir bir kalkınmanın yaşandığı bir dünya hedefliyor.

İnsani Gelişim Endeksi, İnanç ve Yardımseverlik, Hayırseverlik ve Din Arasındaki İlişki, Yardımseverlik ve Hoşgörü Geleneğinin Gelecek Kuşaklara Aktarılması, Yardımseverlerin yeni misyonları, yardımseverliğin değişimi, kongrede ele alınacak konulardan sadece bir kaçı.

TÜRKİYE İRTİBAT:

Akdeniz Cad. No: 67 Apt. No: 3 Bayraktar apt. Fatih / İSTANBUL

Telefon: 0(212)631 2233

Faks: 0(212)521 0897

Email: [email protected]

Yeni Asya / İSTANBUL

10.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kanadoğlu'nun gerekçe çelişkisi

  1960 ihtilâli aslında bir devrim!

  DP: Başsavcı derhal istifa etsin

  Erdoğan: CHP, belediyecilikten anlamaz, eli nereye değse orası batar

  Özal: Bunlar siyasetin zorlukları

  Akşener: Üniversitelerde başörtüsü yasak değil

  Mağdurlar hayattayken darbeciler yargılanmalı

  Genel Kurul'un gündemi yoğun

  Türkiye, KKTC'ye yardım yapacak

  “Arasta” operasyonunda bir işadamı gözaltına alındı

  Babacan Moritanya'da

  Küresel terörizm için işbirliği sempozyumu

  Müslüman yardımseverler İstanbul’da buluşacak

  Marmara’nın röntgeni çekilecek

  Kadını makineleştirmek en büyük hak ihlâli

  Kırıkkale’de 12 otomobilin lastiği kesildi

  İstanbul'da bahar havası

  Komşuluk zayıflayınca, suçlar arttı

  Jules Verne uçtu


 Son Dakika Haberleri