Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Genel Kurul'un gündemi yoğun

Meclis, gündemindeki önemli düzenlemeler için mesai yapacağı yeni bir haftaya başlıyor.TBMM Genel Kurulu, haftaya, denetim konularıyla başlayacak.

Genel Kurulda, 11 Mart Salı günü, sözlü soruların ardından, çevreyle ilgili verilen 20 araştırma önergesi birleştirilerek görüşülecek. Araştırma önergelerinin kabul edilerek komisyon kurulması bekleniyor. Mecliste halen Türkçe ve küresel ısınmayla ilgili komisyonlar çalışmalarını sürdürürken, zeytinyağı, uyuşturucu ve tersanelerdeki işçi ölümleriyle ilgili komisyonlar ise henüz çalışmaya başlamadı.

Görüşmelerine daha önce başlanan, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde şef ve şef yardımcısı atamalarını yeniden düzenleyen yasa teklifinin görüşmelerine, 12 Mart Çarşamba günü devam edilecek. Teklifle, klinik şefi, şef yardımcısı ve başasistan kadrolarına atamalar, uzman doktorlar arasından Sağlık Bakanlığınca yapılacak veya yaptırılacak sınavlara göre gerçekleştirecek. Klinik şefi ve şef yardımcısı kadrolarına, mevcut toplam kadroların yüzde 35’ini geçmemek üzere, profesör ve doçentlerden atama yapılabilecek. Teklifin görüşmelerine, 1. madde üzerinde verilen önergelerden devam edilecek. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, gümrük kapıları dışında; mektupla, elektronik ortamda veya yaşadıkları ülkelerde oy kullanabilmesine olanak sağlayan Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ise 13 Mart Perşembe günü görüşülecek. Tasarının tümü üzerindeki görüşmelere daha önce başlanmış, ancak tamamlanmamıştı. Genel Kurul, 11 Mart Salı günü 15.00-19.00, 12 Mart Çarşamba günü 14.00-24.00 ve 13 Mart Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

/ ANKARA

10.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kanadoğlu'nun gerekçe çelişkisi

  1960 ihtilâli aslında bir devrim!

  DP: Başsavcı derhal istifa etsin

  Erdoğan: CHP, belediyecilikten anlamaz, eli nereye değse orası batar

  Özal: Bunlar siyasetin zorlukları

  Akşener: Üniversitelerde başörtüsü yasak değil

  Mağdurlar hayattayken darbeciler yargılanmalı

  Genel Kurul'un gündemi yoğun

  Türkiye, KKTC'ye yardım yapacak

  “Arasta” operasyonunda bir işadamı gözaltına alındı

  Babacan Moritanya'da

  Küresel terörizm için işbirliği sempozyumu

  Müslüman yardımseverler İstanbul’da buluşacak

  Marmara’nın röntgeni çekilecek

  Kadını makineleştirmek en büyük hak ihlâli

  Kırıkkale’de 12 otomobilin lastiği kesildi

  İstanbul'da bahar havası

  Komşuluk zayıflayınca, suçlar arttı

  Jules Verne uçtu


 Son Dakika Haberleri