Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Komşuluk zayıflayınca, suçlar arttı

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, komşuluk bağlarının eskiye nazaran zayıf kaldığını belirterek, buna mukabil suç oranlarının arttığını söyledi.

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Gölbaşı ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek huzur toplantısı yaptı. Huzur toplantısına Kaymakam Bünyamin Yıldız, Gölbaşı Emniyet Amiri Fikri Yıldırım ve komiser Şevket Aksu katıldı. Huzur toplantısında vatandaşların güvenlikle ilgili sorunlarını dinleyip, şikâyetlerini not aldıran Emniyet Müdürü Sağlam, vatandaşların daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamalarını sağlamak için bu toplantıları yaptıklarını söyledi. Eskiden sokakta, caddede, mahallede herkesin birbirini tanıdığını komşuluk bağlarının çok iyi olduğunu belirten Sağlam, bugün bu komşuluk bağlarının eskiye nazaran zayıf kaldığını belirterek, buna mukabil suç oranlarının arttığını söyledi.

Suç oranlarını azaltmak için komşuluk bağlarının yeniden kazanılması gerektiğini belirten Sağlam, “Mahalleye bir vatandaş taşındığında ziyarete gidilmeli, yardım edilmeli, herkes birbirini sevmeli ve muhabbet etmeli. Sevginin ve yardımlaşmanın olduğu yerde suç işlenmez, sorun çıkmaz. Sevginin ve muhabbetin olduğu yerde, yabancı bir insanın gelip suç işlemesi, sorun çıkarması çok zordur. Milletimizin, evinde güven ve huzur içinde yaşayabilmesi için gayret gösteriyoruz. Ancak, her evin önüne bir polis vermemiz mümkün değil. Milletimiz, suç işleyeni, hırsızı, hırlıyı, sorun çıkartanı bizim gözümüzle görmeli, olaya bizim baktığımız gibi bakmalı ve emniyete haber vererek bize yardımcı olmalı” dedi.

Kaymakam Bünyamin Yıldız da huzurlu ve güvenli bir ortam için karşılıklı fedakârlığın olması gerektiğini belirterek, vatandaşların fahri müfettiş olmaları için müracaat etmelerini istedi.

/ ADIYAMAN

10.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kanadoğlu'nun gerekçe çelişkisi

  1960 ihtilâli aslında bir devrim!

  DP: Başsavcı derhal istifa etsin

  Erdoğan: CHP, belediyecilikten anlamaz, eli nereye değse orası batar

  Özal: Bunlar siyasetin zorlukları

  Akşener: Üniversitelerde başörtüsü yasak değil

  Mağdurlar hayattayken darbeciler yargılanmalı

  Genel Kurul'un gündemi yoğun

  Türkiye, KKTC'ye yardım yapacak

  “Arasta” operasyonunda bir işadamı gözaltına alındı

  Babacan Moritanya'da

  Küresel terörizm için işbirliği sempozyumu

  Müslüman yardımseverler İstanbul’da buluşacak

  Marmara’nın röntgeni çekilecek

  Kadını makineleştirmek en büyük hak ihlâli

  Kırıkkale’de 12 otomobilin lastiği kesildi

  İstanbul'da bahar havası

  Komşuluk zayıflayınca, suçlar arttı

  Jules Verne uçtu


 Son Dakika Haberleri