Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Güvenlik için emniyet, müftülük el ele

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ile Müftülük arasında yapılan görüşmeler sonunda camilerde cemaatin bilinçlenmesi için hutbeler veriliyor.

Son aylarda Afyonkarahisar'da meydana gelen cinayetler ürkütürken, emniyet kayıtlarına göre, cinayetlerin nedenleri arasında ''alkol, kadın ve aile'' gibi faktörler yer aldı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son aylardaki cinayet haberleriyle öne çıkan şehirde şiddetin önlenmesi için her türlü girişimin yapıldığını belirttiler. Yetkililer güvenlik tedbirlerinin yanı sıra toplumun bilinçlendirilmesi gibi çalışmaların da yürütüldüğünü kaydettiler. İl Emniyet Müdürlüğü ile Müftülük arasında yapılan görüşmeler sonunda camilerde cemaatin bilinçlenmesi için verilen hutbelerde cinayete kadar varan şiddet olaylarının işlenmeye başlandığı ifade edildi.

Afyonkarahisar Müftü Yardımcısı Ali Abay, ilde yaşanan cinayet olaylarının dinde ne kadar büyük günah olduğunu her ortamda anlattıklarını söyledi. Geçen yıldan bu yana cuma hutbelerinde ve vaazlarında adam öldürme olaylarına ağırlık verdiklerini belirten Abay, şöyle dedi: ''Toplumun her kesimiyle beraber olduğumuza göre bize de düşen görevler vardır diye düşündük. Zaman zaman diğer kurumlarla koordine ile zaman zaman kendi programlarımızı hazırlarken, cinayet olaylarına özellikle sık yer vermeye başladık. Sadece 2007 ve 2008 yıllarında cinayetlerle ilgili 9 tane hutbe okuttuk. Halkımızın büyük bir çoğunluğu cuma namazlarına geldiği için vaazlarımızda da bir o kadar cinayetleri konu etmişiz. Biz müftülük olarak üzerimize düşeni yaptığımızı sanıyoruz ama bu görev burada bitmez.'' Ali Abay, dinin insanlar üzerindeki tesirini kullanarak insanları, iyiye, doğruya ve güzele çağırdıklarını kaydetti.

AFLAR ŞİDDETİ ARTTIRIYOR

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, geçen yıl, 7 ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayetlerin yaşandığı Afyonkarahisar'da 2 ay içerisinde 28 kişi ölmüş, 46 kişi de yaralanmıştı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, polis bölgesindeki silâh taşıma ruhsatı alanların sayısında artış yaşandı. 2005 yılında 61 kişi silah taşıma ruhsatı alırken bu rakam, 2007 yılında 129'a çıktı. Afyonrakahisar Tabip Odası Başkanı Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Enis Arabacı da giderek artan bireysel silâhlanmanın, aflar ve adalet duygusunu bozan tahriklerin de cinayetlerin önde gelen sebepleri olduğunu söyledi.

/ AFYONKARAHİSAR

12.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Alper Görmüş'e beraat

  Bir toplumda din vardır

  Alaattin Çakıcı’ya “Ergenekon” sorgusu

  Teslim olan provokatör: Vatan sağolsun

  Başörtüsü düzenlemesi yeni Anayasayla yapılmalıydı

  CHP yine mahkemede

  Fırat: CHP’den darbe tehdidi aldık

  Bahçeli: Milliyetçiler sokakta olmayacak

  Emekli askerlerin JİTEM soygunu

  Uslu: Kıyafet kontrolü var, güvenlik kontrolü yok

  Teröristlere karşı “akıllı karakollar”

  Genelkurmay’dan yeni güvenlik bölgeleri

  Soylu: Demokrasi nezle olursa, ekonomi öksürür

  Güvenlik için emniyet, müftülük el ele

  Üniversitede bilim değil, ‘Eylem Günleri’

  Polis korumasında ilçeye gelebiliyor

  Rektör Akaydın istifa etmeli

  50 ülke, çocuk ölümlerini engelleyemiyor

  Gıda boyaları Avrupa’da yasaklanabilir

  Bulduğu parayı polise götürdü

  İnterneti milyonlarca virüs sardı

  Yahoo, Google ile ittifak arıyor

  İstanbul’da yerel yönetim buluşması


 Son Dakika Haberleri