Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER YİNE MAĞDUR EDİLDİ

Şanlıurfa’daki Harran Üniversitesi’nin bu yıl açık alanda yapılan ve aralarında derece yapan başörtülü öğrenciler mezuniyet törenine alınmadı. Aileleriyle mezuniyet sevincini yaşamak isteyen öğrenciler, arkadaşlarının tören geçişini gözyaşlarıyla izlerken, mezun olan diğer arkadaşları ise geçit töreninden sonra onları teselli etti.

Başörtülüler yine mağdur

Şanlıurfa’daki Harran Üniversitesinin bu yıl açık alanda yapılan mezuniyet törenine aralarında derece yapan öğrencilerin de bulunduğu başörtülü öğrenciler alınmadı.

Aİlelerİyle mezuniyet sevincini yaşamak isteyen başörtülü öğrenciler arkadaşlarının geçişini gözyaşlarıyla izlerken, mezun olan diğer arkadaşları ise geçit töreninden sonra onları teselli etti. Harran Üniversitesi’nde (HRÜ) 2008-2009 eğitim ve öğretim yılını başarıyla tamamlayan 2 bin 407 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Osmanbey Yerleşkesi’nde düzenlenen törene Şanlıurfa Vali Vekili Abdülmuttalip Akdemir, Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Fatih Zencirci, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abuzer Yücel, öğretim görevlileri, öğrenciler ile aileleri katıldı. Açık alanda düzenlenen mezuniyet töreni öncesinde cüppe giyip kep takan öğrenciler tören alanında protokolün bulunduğu yerden tören geçişi yaptı. Tören geçişine alınmayan başörtülü öğrenciler arkadaşlarını kenardan izledi. Bazı öğrencilerin birbirilerine sarılarak gözyaşı döktüğü ve birbirlerini teselli ettiği görüldü.

Bu arada İlahiyat Fakültesi bölüm birincisi Veziha Ercan’ın başörtüsüyle diplomasını alamayacağı gerekçesiyle mezuniyet törenini protesto edip gelmediği iddia edildi. Aynı şekilde İlahiyat Üniversitesi’nden mezun olan bazı öğrencilerin de gelmediği görüldü.

Törene gelmeyen öğrencilerin ailevi sebepleri öne sürüldü. HRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Karahan Kara, diploma töreni öncesinde dereceye giren başörtülü öğrencilerin yanına gelerek peruk takmaları halinde tören alınına alınabileceğini söyledi. Kara, aksi halde derece yaptığı halde peruk takmayanların diploma almaya çağrılmayacağını belirtti. Bu teklife tepki gösteren bazı öğrenci velileri “Burası kamusal alan da değil ve açık havada yapılıyor. Neden böyle bir uygulama yapılıyor. Diploma almak çok önemli değil varsın o diploma onların olsun.” dedi. Başörtülü öğrencilerin tören geçişi ve diploma törenine alınmadığı mezuniyet töreninde ise arkadaşları onları teselli etti. Başörtülü arkadaşlarına destek veren diğer bölümdeki arkadaşları, insanların inançlarına saygı gösterilmesini ve açık alanda olmasına rağmen böyle bir kısıtlamanın getirilmesine tepki gösterdi.

/ Şanlıurfa

15.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER YİNE MAĞDUR EDİLDİ

  “Yasakçı zihniyet vicdanlarımızda mahkûmdur”

  İHH’dan “Mültecilik Sempozyumu”

  AKP savunmasını yarın vermeye hazırlanıyor

  Adalet terazisine müdahale edildi

  Toplumun değerleriyle, çatışan sendikalar var

  Yazıcıoğlu: Mahkeme, Meclis'in alanını çok daralttı

  Devlet soyulmuş

  'Mahkemenin kararı hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmıyor'

  Iğdır'da, terör mağdurları yanlış beyanla devleti dolandırdı

  Kur'ân kurslarımız örgün eğitime alternatif değil

  Ön yargılarımızla yüzleşmek zorundayız

  ÖSS HEYECANI BUGÜN

  Tuvaletsiz okullara vali de şaştı kaldı

  Okul bahçeleri otopark oldu

  Tescilli ‘Adana Kebabı’ dünyaya açıldı

  Basınçlı sulama, su israfını önler

  Batman Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır