Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Okul bahçeleri otopark oldu

Yaz tatilinin hafta sonu başlamasıyla okullarda ‘teknolojik yatırım’’ için gelir sağlamak amacıyla bahçelerinin otopark ya da düğün törenleri için kiralanması yöntemine gidileceği bildirildi.

Öğrenciler tatil heyecanı yaşarken, bazı okulların giriş kapılarına ‘’Okulumuz 15 Haziran-15 Eylül arasında otopark olarak hizmetinize açılmıştır: 2 YTL’’ şeklinde afişler asılarak vatandaşın dikkati çekilmeye çalışıldığı görülüyor.

Adana Millî Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, başta İstanbul olmak üzere özellikle turizm beldelerinde gerçekleştirilen uygulamaların, okul bütçelerine büyük katkı sağladığını söyledi. Okul bahçelerinin yaz aylarında otopark olarak kullanılabilmesi için başta mülkî amir olmak üzere İl Trafik Komisyonundan onay alınması gerektiğini ifade eden Büyükfırat, şartları uygun olanların bu şekilde değerlendirilebileceğini kaydetti. Büyükfırat, ‘’Uygulama sayesinde elde edilecek gelirle, okullarımıza daha çok teknolojik yatırım sağlayacağız’’ dedi.

Okullarda bulunan salonların, düğün, nişan gibi törenler için de kiralanması yoluna gidileceğini ifade eden Büyükfırat, ancak bu durumun çevre sakinlerini rahatsız etmemesi için belirli saatlerde yapılması ve ses kirliliği tedbirlerinin alınması gerektiğini söyledi. Büyükfırat, ‘’Çevreyi rahatsız etmemek şartıyla, uygun olan okulların salonlarını da düğünler için kiralamayı düşünüyoruz’’ diye konuştu.

Büyükfırat, bunun yanı sıra okulların bilişim ve teknoloji sınıflarının da vatandaşların hizmetine sunulacağını bildirdi. Eğitim dönemi içerisinde, kullanılmayan zamanlarda bu sınıfların, öğrenciler ve velilere açık olduğunu hatırlatan Büyükfırat, ‘’Bilişim teknoloji sınıflarından, çocuklarımız ve velilerimizin yanı sıra o çevrede bulunan vatandaşlar da internet kafelerde olduğu gibi faydalanabilecekler’’ dedi.

Bu arada, bazı okullarda, 15 Haziranda başlayacak uygulama asılan afişlerle vatandaşa duyuruldu. Hatay’ın İskenderun ilçesindeki İnönü İlköğretim Okulu girişine asılan pankartta, bahçede 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında, günlük 2 YTL karşılığı otopark hizmeti vereceğini duyurdu. Teknoloji yatırımının yanında, boya-badana işleri, eksik eğitim malzemesi ya da hizmet alımı konusunda kullanılacak gelirin ücretlendirmesi ise okul aile birlikleri tarafından belirleniyor.

/ Adana

15.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER YİNE MAĞDUR EDİLDİ

  “Yasakçı zihniyet vicdanlarımızda mahkûmdur”

  İHH’dan “Mültecilik Sempozyumu”

  AKP savunmasını yarın vermeye hazırlanıyor

  Adalet terazisine müdahale edildi

  Toplumun değerleriyle, çatışan sendikalar var

  Yazıcıoğlu: Mahkeme, Meclis'in alanını çok daralttı

  Devlet soyulmuş

  'Mahkemenin kararı hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmıyor'

  Iğdır'da, terör mağdurları yanlış beyanla devleti dolandırdı

  Kur'ân kurslarımız örgün eğitime alternatif değil

  Ön yargılarımızla yüzleşmek zorundayız

  ÖSS HEYECANI BUGÜN

  Tuvaletsiz okullara vali de şaştı kaldı

  Okul bahçeleri otopark oldu

  Tescilli ‘Adana Kebabı’ dünyaya açıldı

  Basınçlı sulama, su israfını önler

  Batman Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır