Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Toplumun değerleriyle, çatışan sendikalar var

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, bazı sendikaların toplumun değerleriyle çatıştıklarını söyledi.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Toplumun değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle, inançlarıyla çatışan sendikalar ve sendikacılık anlayışlarıyla mücadele ettiklerini belirtti.

Mahmut Arslan, Hizmet-İş Kayseri Şubesi’nin Grand Eras Otel’de yapılan 5. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, insanı da değerleriyle birlikte kabul etmek zorunda olduklarını ifade ederek, ‘’sendikal hareketin merkezine, önce insanı koyduk’’ dedi.

Mahmut Arslan, başörtülü öğrencilere üniversite kapılarında yapılan muameleleri kınadıklarına da belirterek, ‘’Koca koca rektörler üniversitelerde her şeyi bıraktılar başörtülü öğrencilerle uğraşıyorlar. Sorun ne? Bu toplumun değerleriyle çatışmak. Olan bize oluyor’’ diye konuştu.

Arslan, şunları söyledi:’’Fransız askerleri Kahramanmaraş’ta hamamdan çıkan çarşaflı Türk kadınına el uzatınca silahını çekerek mücadeleyi başlatır ve başörtüsüne uzanan Fransız eli orada kırıldı. İşte Milli Mücadele’yi ateşleyen, ruh veren bu anlayıştır. Ama dün Fransız’ın yapamadığını Sütçü İmam Üniversitesi yapıyor. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde başörtülülere geçit yok. Adı Sütçü İmam. Sütçü İmam, başörtüsüne uzanan eli kıran kişi. Bunun bize yüklediği sorumlulukları düşünün.’’

Arslan, çözülmesi gereken yığınla sorun arasındaki en önemlisinin başörtüsü konusu olduğunu belirterek, olup bitenlerin Türkiye’nin önünü kesmeye yönelik olduğunu ileri sürdü ve bu oyuna gelinmemesi gerektiğini dile getirdi. Toplumun değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle, inançlarıyla çatışan sendikalar ve sendikacılık anlayışlarıyla mücadele ettiklerini hatırlatan Arslan, bu konuda şöyle konuştu: ‘’Diyanet İşleri Başkanlığı küçük yaştaki çocuklara Kur’an öğretilmesine ilişkin bir genelge yayınlıyor. Sendikacı gidiyor Danıştay’dan yürütmeyi durdurma kararı alıyor. Sendikacı duyuyoruz, bir okulun bahçesinde mescit olmadığı için çatısında namaz kılan çocukları (Bunlar namaz kılıyor, irtica geliyor) diye ihbar ediyor. Toplumun değerleriyle, inançlarıyla çatışan, tarihini, kültürünü yok sayan, o tarih ve kültür yerine ideolojik birtakım saplantıları önümüze koyanlar da sendikacı.. Biz bu ülkenin değerleriyle çatışarak sendikacılık yapamayız. Biz demokrasiye karşı birtakım karanlık güçlerle iş tutarak sendikacılık yapamayız.’’

Arslan, Türkiye’nin tartıştığı konuları dışardan takip edenlerin güldüğünü savunurken, bazı kurumların herşey bitmiş gibi toplumun hassasiyetleri ile kavga ettiklerini ileri sürdü. Arslan, ‘’Bütün dert bitti, toplumun hassasiyetleriyle kavga ediyorlar. Mesele bu. Anayasa Mahkemesi’nin kararına bakıyorsun, başörtüsüyle uğraşıyor. Danıştay’ı, Yargıtay’ı, ne kadar taylar varsa hepsine bakıyorsunuz toplumun değerleriyle kavga ediyor. Bir kısım siyasi partiler, ideolojik gruplar toplumun değerleriyle tartışıyor. Kardeşim başka işiniz yok mu sizin?’’ dedi.

/ Kayseri

15.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER YİNE MAĞDUR EDİLDİ

  “Yasakçı zihniyet vicdanlarımızda mahkûmdur”

  İHH’dan “Mültecilik Sempozyumu”

  AKP savunmasını yarın vermeye hazırlanıyor

  Adalet terazisine müdahale edildi

  Toplumun değerleriyle, çatışan sendikalar var

  Yazıcıoğlu: Mahkeme, Meclis'in alanını çok daralttı

  Devlet soyulmuş

  'Mahkemenin kararı hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmıyor'

  Iğdır'da, terör mağdurları yanlış beyanla devleti dolandırdı

  Kur'ân kurslarımız örgün eğitime alternatif değil

  Ön yargılarımızla yüzleşmek zorundayız

  ÖSS HEYECANI BUGÜN

  Tuvaletsiz okullara vali de şaştı kaldı

  Okul bahçeleri otopark oldu

  Tescilli ‘Adana Kebabı’ dünyaya açıldı

  Basınçlı sulama, su israfını önler

  Batman Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır