Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Dünya zaferimizi konuşuyor

İNGİLİZ BASINI: Türkiye'nin 2-0 geriye düşmesine rağmen maçtan zaferle çıkarak hayâl edilebilecek en dramatik sonuca imza attığını ve adeta tarih yazdığını bildirdi. Türkiye’nin zaferini “Türk Lokumu“ diye nitelendirdi.

İSPANYOL BASINI: ''Avrupa Kupası'nın en deli maçı oldu'' diye yazan gazeteler, 'Türklerin inanılmazı gerçekleştirdiğini, baş aktörün de Nihat olduğunu'' belirtti.

FRANSIZ BASINI: Çek galibiyetini ''Türklerin büyük başarısı'', "Çılgın bir maç" şeklinde yorumlayan gazeteler, ''Türkiye çok uzaktan geldi'' başlığıyla verdiği haberde, ''Nefes nefese maç'' ifadesini kullandı.

ALMAN BASINI: Türk millî takımının Çek'leri yenerek çeyrek finale yükselmesinin tutkusundan ve yüksek moralinden kaynaklandığı görüşüne yer verdi. İNGİLTERE basını, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası maçının sonucuna geniş yer verirken, The Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'nin pazar akşamı 2-0 geriye düşmesine rağmen maçtan zaferle çıkarak hayal edilebilecek en dramatik sonuca imza attığını ve adeta tarih yazdığını bildirdi. Türkiye'nin, Koller ve Plasil'in golleriyle mağlup durumdayken oyunun bütün senaryosunu değiştirip üç golle unutulmaz bir final yaptığını kaydeden Telegraph, milli takımın bir ara kaleye Tuncay'ın geçmesine rağmen bile ayakta kalmaya devam ettiğini vurguladı. Telegraph'ın spor ekinin ilk sayfasındaki maç sonucu anonsu da ''Türk Lokumu'' klasik başlığıyla duyuruldu.

AVRUPA'NIN GERİ DÖNEN KRALI

Gazetenin internet sayfası ve spor ekinde yer alan iki ayrı yorumun bir yerinde Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ''geri dönen kralı'' olduğu da vurgulandı. Nihat Kahveci'nin yanı sıra Tuncay'ın oyununu da öven Telegraph, ünlü futbolcunun turnuva boyunca gayretli bir tablo sergilediğini, Middlesborough'da geçen sezon boyunca futbolunda gelişme olduğunu ortaya koyduğunu, özellikle de fiziksel güç açısından 12 ay öncesine göre çok daha etkili göründüğünü yazdı. Maçın öneminin VİP katılımcılarıyla da vurgulandığına işaret edilen maç yorumunda, bu son derece güzel karşılaşmayı dünya futbolunun en güçlü iki ismi Sepp Baltter ile Michael Platini'nin yanı sıra Türk hükümeti yetkilileri ve Kazım Kazım'ın ailesinden 20 kişinin izlediğine dikkat çekildi.

NİHAT'IN DAMARLARINDAKİ SEVİNÇ

The Times gazetesi de Türkiye'nin uluslararası futbol tarihinin ''en müthiş geri dönüşlerinden birini'' yaşadığını ve çeyrek finale taşındığını yazdı. Maçın 74. dakikasında Türkiye'nin 2-0 mağlup durumda olduğunu ve eve dönüşe hazırlandığını hatırlatan gazete, ''89. dakikaya gelindiğinde ise 3-2 galiptiler ve Hırvatistan randevusu için Viyana'ya doğru yola çıkmışlardı'' yorumunu yaptı. The Guardian gazetesi de Nihat'ın Türkiye'nin başarısına imza attığını, bunun Çek kaleci Cech'in ise felaketi olduğunu belirten bir başlıkla yayımladığı yorumda, bu sabah Nihat'ın damarlarında yoğun bir sevinç, başarı duyguları ve adrenalin gezdiği, bu duyguyu Türk milli takımının bütün oyuncularının yaşıyor olacağına dikkat çekti.

17.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya zaferimizi konuşuyor

  Sırada Hırvatistan var

  Türkiye- Çek maçını TV'den 15 milyon Alman izledi

  Romanya basını "Türk Bayramı" ilân etti

  Bild, Türkçe başlık attı: Sizin kadar sevindik

  İSPANYOL BASINI: Türkiye açıklanama bir galibiyet aldı

  FRANSIZ BASINI: Türkler inanılmazı gerçekleştirdi

  RUS BASINI: 15 Haziran Çek futbolunun kara günü

  AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA BUGÜN

  Böyle oynamalıyız

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır