Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Böyle oynamalıyız

Maçtan önce Çekler'e karşı skor tahmini sorulduğunda, açıkçası bir tahmin yapamamıştık. Sebebi Milli Takımımızın standat ve istikrarlı bir oyunu olmamasındandı.

Gerçekten de Çek Cumhuriyet'i maçının tahminini, bırakın maçtan önce, maçın son 15 dakikasına kadar dahi tahmini zor olan bir maç oldu.

Milli Takımımız maça iyi sayılabilecek bir kadro ile çıktı. Sadece Hamit'in yeri verim alınmayan defansın sağ tarafı yanlışlığı ile maça başlandı. İlk yarıda o kadar etkisizdik ki; futbol adına hiç bir şey yapamadık. Bunun sebebi de, karşımızdaki takıma karşı havadan hiç bir etkimiz olmayacağı gerçeğine rağmen, topu israrla havadan oynamamızdı.

Kaleci Volkan'ın degaj toplarını sürekli 50, 60 metrelik uzun kullanması yanlıştı. Bizim kaleyle Volkan'ın topu kullandığı bu uzun alandaki boşlukta oyuncularımız geri gelerek, oyunu pekala buradan kurabilirlerdi.

Volkan'ın attığı bu uzun topları düştüğü yerde bloke edemeyince, ilk yarıda Çek Cumhuriyeti bizi teslim aldı. Ayrıca iyi pres yapıp oyuncularımıza fırsat vermediler. Ta ki 75. dakikaya kadar. Ne olduysa Milli Takım oyuncularımız topu yere indirip ayağa pas yapmaya başladılar. İşte bundan sonra maçın seyri değişti. Ayrıca Çekler'in 2-0'lık rehavet gafleti bir anda maçı değişik bir atmosfere soktu.

Arda'nın israrla insiyatif alarak takımı ayağa kaldırması müthişti. Hamit'in oyunun bu bölümünde orta sahaya çıkması, Sabri'nin oyuna artı katkısı ve diğer tüm oyuncuların her şeyi bir tarafa bırakarak turnuvadan elenmeme adına olağan dışı gayretleri bu neticeyi doğurdu.

Burada çıkarılacak en önemli ders Milli Takımın nasıl oynayacağıyla ilgilidir. Bu kadro asla uzun toplarla başarılı olamaz. Yetenekli ve teknik oyuncularımızın son 15 dakikadaki futbol resitalinin izahı budur. Ayrıca Fatih Terim'in sağ tarafta Sabri-Hamit ikilisini devreye sokarak Milli Takımı iki kanatla uçar hale getirmelidir. İsabetli oyuncu değişiklikleri ile o da tecrübesini ve büyüklüğünü göstermiştir. Ne diyelim Türk insanına bu büyük sevinci yaşatan bütün oyuncularımızı tebrik ediyoruz.

Said OKUR

17.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya zaferimizi konuşuyor

  Sırada Hırvatistan var

  Türkiye- Çek maçını TV'den 15 milyon Alman izledi

  Romanya basını "Türk Bayramı" ilân etti

  Bild, Türkçe başlık attı: Sizin kadar sevindik

  İSPANYOL BASINI: Türkiye açıklanama bir galibiyet aldı

  FRANSIZ BASINI: Türkler inanılmazı gerçekleştirdi

  RUS BASINI: 15 Haziran Çek futbolunun kara günü

  AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA BUGÜN

  Böyle oynamalıyız

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır