"Gerçekten" haber verir 30 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ömrünü ‘Türk Evi’ne adadı

DÜNYANIN sayılı bilim adamlarından kabul edilen, özellikle biyokimya ve biyofizik alanında duayen olarak kabul edilen Prof. Dr. Aziz Sancar, eşi ile birlikte kurduğu AGS Foundation (Aziz-Gwen Sancar Foundation) bünyesinde, 1 Milyon Dolar’ın üzerinde masraf ederek bir Türk Evi açtı.

1946 yılında Mardin’in Savur ilçesinde sekiz kardeşin 7. si olarak dünyaya gelen Prof. Aziz Sancar İstanbul Üniversitesinden Tıp Doktoru olarak mezun olduktan sonra iki sene Mardin’in köylerinde doktorluk yaptı. Prof. Aziz Sancar ve kendisi gibi akademisyen olan eşi Gwen Hanım, 26 senedir North Carolina Üniversitesi Chapel Hill kampüsünde bilimsel araştırmalarını sürdürüyorlar.

Birçok başarısı ve ödülü olan Sancar 2007 yılında Vehbi Koç Vakfı tarafından yılın bilim adamı seçilerek, önemli bir ödüle lâyık görüldü. Bu ödülün getirdiği finansal kaynağı (1 milyon dolar) eşiyle beraber kurduğu AGS Vakfı’na aktararak çok sonraları için düşündükleri bu projeyi için ilk adımı attılar.

Hayatını gençlere adayan Prof. Aziz Sancar, bunu şöyle açıklıyor: “Bildiğiniz gibi “vakıflar” bizim Türk kültürümüzün önemli temsilcileridir. Vakıfların amacı kendi kendilerini finanse ederek, şahısların emeği ile nesiller boyu varlıklarını sürdürmektir. İşte, ‘Türk Evi’nin de varlığının bizim yaşam süremizi aşarak, bu okul camiasının önemli bir parçası olarak devam etmesini arzuluyoruz. Bizlerden sonraki nesiller de, vakıf bünyesinde bu yuvayı devam ettirebilmeliler. Gwen ile böyle bir şey başlattık ama bu Türk Evi’nin esas sahipleri Türkiye’yi hep gönüllerinde taşıyacak olan genç nesiller. Üniversite bünyesindeki Türk Evi, genç dimağlara Türkiye’yi tanıtma ve Türkiye hakkında doğru fikir sahibi olmalarına hizmet vermesi açısından da ayrıca çok önemli."

30.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Kurucu irade milletin kendisidir

  ALTAN: TRAVMA YOKSA ATATÜRK’Ü NEDEN KANUNLA KORUYORLAR?

  Demokrasi dışındaki seçeneklere ‘hayır’

  Başsavcı, ‘Kapatılsın’ diyecek

  CHP’nin ‘telekulak’ öngergesi yarın Meclis'te görüşülecek

  Yabancı sermaye korktu

  Düğünde maganda dehşeti: 1 ölü 9 yaralı

  Oy pusulası ve zarf kâğıdı Finlandiya’dan

  Türksat 3A gelecek, ay yörüngede olacak

  Tunceli’de, apartmana bırakılan el bombası patladı

  Şimdi yayla zamanı

  Engellilere indirimli gezi imkânı

  Her 3 kadından biri şiddet mağduru

  Ağrı Dağı dünyaya tanıtılacak

  Ömrünü ‘Türk Evi’ne adadı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır