"Gerçekten" haber verir 30 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başsavcı, ‘Kapatılsın’ diyecek

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP’nin kapatılması istemiyle açtığı dâvâda, Anayasa Mahkemesi heyetine yarın sözlü açıklama yapacak. AKP yetkilileri ise sözlü savunmalarını 3 Temmuz Perşembe günü yapacak. AKP hakkındaki kapatma dâvâsını 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağlayacak.

AKP hakkında açılan kapatma dâvâsında süreç devam ediyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesi heyetine yarın saat 10.00’da sözlü açıklamalarda bulunacak. AKP yetkilileri ise sözlü savunmalarını 3 Temmuz Perşembe günü yapacak.

Bu sürecin ardından, dâvâya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse davalı AKP ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek. Raporun, Anayasa Mahkemesinin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, toplantı günü belirleyecek.

Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak. AKP hakkındaki kapatma dâvâsını 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması durumunda 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak.

Anayasa’ya göre, bir siyasî partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesinin 11 asıl üyesinin en az 7’sinin oyu gerekecek. Anayasa Mahkemesi, Anayasa’nın 69. maddesine göre, ‘’temelli kapatma’’ yerine, dâvâ konusu fiillerin ağırlığına göre ‘’Hazine yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakma’’ kararı da verebilecek.

/ Ankara

30.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Kurucu irade milletin kendisidir

  ALTAN: TRAVMA YOKSA ATATÜRK’Ü NEDEN KANUNLA KORUYORLAR?

  Demokrasi dışındaki seçeneklere ‘hayır’

  Başsavcı, ‘Kapatılsın’ diyecek

  CHP’nin ‘telekulak’ öngergesi yarın Meclis'te görüşülecek

  Yabancı sermaye korktu

  Düğünde maganda dehşeti: 1 ölü 9 yaralı

  Oy pusulası ve zarf kâğıdı Finlandiya’dan

  Türksat 3A gelecek, ay yörüngede olacak

  Tunceli’de, apartmana bırakılan el bombası patladı

  Şimdi yayla zamanı

  Engellilere indirimli gezi imkânı

  Her 3 kadından biri şiddet mağduru

  Ağrı Dağı dünyaya tanıtılacak

  Ömrünü ‘Türk Evi’ne adadı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır