"Gerçekten" haber verir 30 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi dışındaki seçeneklere ‘hayır’

TOPLUMDAKİ sivil anayasa talebini canlı tutmak için Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “Ortak Akıl Hareketi” önceki gün Malatya’da miting düzenledi.

Mitingde on binlerce kişi, “Kayıt yok, şart yok. Egemenlik milletindir” dedi. TGTV, Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD ve Mazlumder’in de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları Ortak Akıl Hareketi’nin ilk mitingini Malatya’da Kernek Meydanı’nda yaptı.

VESAYET İSTEMİYORUZ

“Ortak Akıl Hareketi” Koordinatörü Ayhan Ogan, devletleri kuran iradenin millet olduğunu kaydederek, “Devletle milletin arasına kimse girmeye kalkışmasın. Milletin hakimiyeti namusudur, şerefidir, haysiyetidir. Kimse milleti hesaba katmadan hesap yapmasın” dedi. Mitingde bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da halkın geleceğine karar verecek olanın yine milletin kendisi olduğunu ifade ederek, “Vesayet istemediğimiz için buradayız. ‘Kayıt yok, şart yok. Egemenlik milletindir’ demek için buradayız. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Birinin diğerinden üstünlüğü yoktur. Hepsi de önemlidir” diye konuştu. Demokrasinin özünde özgürlükler ve refah olduğunu kaydeden Gündoğdu şunları söyledi: “Seçkinler, Türkiye’yi seçkinler yönetecek, diyor. Anadolu’nun bağrından çıkanlar engelleniyor. Bu millî iradeye karşı yapılan bir engellemedir. Demokrasinin kesintiye uğramasına izin vermeyeceğiz. Millet demokrasiyi özümsemiştir. Bunun dışında hiçbir şey kabul etmeyeceğiz.”

DARBELERE KARŞI BURADAYIZ

Hak-İş Başkanı Salim Uslu, darbelere karşı durmak için bu meydanda bulunduklarını söyledi. Türkiye’de bazı odakların halkı hesaba katmadan çeşitli planlar yaptığını ifade eden Uslu, “Sesimizi duyurmak için, demokrasi için buradayız. Türkiye’nin demokrasi liginde kalması için buradayız. Bütün demokrasi güçlerinin bizim sesimizi duyması gerekir” dedi.

/ MALATYA

30.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Kurucu irade milletin kendisidir

  ALTAN: TRAVMA YOKSA ATATÜRK’Ü NEDEN KANUNLA KORUYORLAR?

  Demokrasi dışındaki seçeneklere ‘hayır’

  Başsavcı, ‘Kapatılsın’ diyecek

  CHP’nin ‘telekulak’ öngergesi yarın Meclis'te görüşülecek

  Yabancı sermaye korktu

  Düğünde maganda dehşeti: 1 ölü 9 yaralı

  Oy pusulası ve zarf kâğıdı Finlandiya’dan

  Türksat 3A gelecek, ay yörüngede olacak

  Tunceli’de, apartmana bırakılan el bombası patladı

  Şimdi yayla zamanı

  Engellilere indirimli gezi imkânı

  Her 3 kadından biri şiddet mağduru

  Ağrı Dağı dünyaya tanıtılacak

  Ömrünü ‘Türk Evi’ne adadı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır