"Gerçekten" haber verir 16 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşsizler kapı kapı dolaşmayacak

TÜRKİYE İş Kurumu (İş-Kur) Genel Müdürü Namık Ata, gazetecilere yaptığı açıklamada, GAP ve bölgesindeki yatırımların tamamlanması amacıyla bu yıl için işsizlik fonundan istenilen 1,3 milyar YTL’yi Hazineye aktardıklarını, parayı 30 Haziran tarihine kadar 2 taksit halinde verdiklerini bildirdi.

Yine bu kapsamda 2009 yılından itibaren 5 yıl süreyle fonun toplam faiz gelirinin dörtte birini aktaracaklarını dile getiren Ata, faizlerin durumuna ve oranlarına göre değişecek bu rakamın da her yıl 1,3 ile 1,5 milyar YTL arasında olacağını öngördüklerini belirtti. GAP’ın finansman sıkıntısı çözüldüğü için 5 yıllık sürede biteceğine inandığını ifade eden Ata, projenin tamamlanması sürecinde yatırımları canlandırması sebebiyle bir istihdam artışı sağlayacağını söyledi. GAP kapsamındaki sulama projelerinin gerçekleşme oranının şu an yüzde 15 civarında olduğunu belirten Ata, ‘’Bunun yüzde 100’lere gelmesi halinde yaklaşık 1 milyon insanın tarım kesiminde istihdam edileceği öngörülüyor’’ dedi.

‘’AÇIK İŞLER HAVUZU OLUŞTURMAK

İSTİYORUZ’’

Ata, İş-Kur’da ‘’açık işler havuzu’’ oluşturmak istediklerini belirterek, bu konuda DPT, Devlet Personel Başkanlığı ve Türksat ile ortak bir çalışma yaptıklarını bildirdi. Ata, ‘’Böylece tüm işsizlerin ilk müracaat edeceği kapı İş-Kur olacak. Biz bunu istiyoruz. Kamu zorunlu, özel sektör ihtiyarî olarak bu havuzdan yararlanacak. İşsizler kapı kapı dolaşmayacak’’ diye konuştu.

Ata, kurumun, internet aracılığıyla işçi ve iş bulma hizmeti imkanı getirdiğini belirterek, ‘’(İşsizim) diyen herkes internet aracılığıyla portalımıza üye olabilecek. Bu şekilde kuruma gelmeden bulundukları il, ilçe ya da köyden kaydını yaptırabilecek’’ diye konuştu. Ata, ileride kamuya memur yerleştirmelerinin de kurum aracılığıyla yapılmasını istediklerini dile getirdi.

GAP ve bölgesel kalkınma çerçevesindeki diğer projelerin hayata geçirilmesi için bölge illerindeki, ‘’il meslek eğitim’’ ve ‘’il istihdam’’ kurullarının ‘’İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu’’ olarak tek bir isim altında birleştirildiğini kaydeden Ata, kurulun yerel istihdam politikalarını belirleyeceğini vurguladı.

/ Ankara

16.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İşsizler kapı kapı dolaşmayacak

  İşsizlik Nisan’da yüzde 9.6’ya geriledi

  Avro’nun kullanıldığı pazarları tercih edin

  Yabancılara mülk satışı yeniden başlatılıyor

  Buğdaya 5, bakliyata 10 YKr prim

  Memur emekli maaşları yüzde 4 arttı

  Altın fiyatları yükselişte

  İskenderun’a 600 milyon dolarlık termik santral

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör