"Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

300 yıl sonra ilk namaz

ANADOLU'NUN İlk Cuma mescitlerinden biri olan ve harabe halde olduğu için yüzyıllardır ibadete kapatılan Sivas’ın Divriği ilçesindeki Kale Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğünce onarılarak, ziyarete açıldı. Divriği ilçesinde, tarihî kaynaklara göre Mengücekliler tarafından 1180-1181 yıllarında yapılan ve Türk yapılaşma sürecinde günümüze erişen en eski yapılardan biri olarak kabul edilen tarihî Kale Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu geçen yıl onarıma alındı.



Tarihî kilise çevresine düzenleme

SİLİFKE ilçesindeki tarihî kilisenin çevresinde düzenleme yapılacağı bildirildi. Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Cambazlı Köyündeki milattan sonra 4 ve 5’nci yüzyıla ait olduğu sanılan kilisenin çevresindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için çalışma başlatılacağını söyledi.



Aşıklar Bayramı sona erdi

ÜNLÜ halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun hatırasına Sivas Valiliği, Şarkışla Kaymakamlığı ve Şarkışla Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ‘’Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı’’ sona erdi.



Osmaniye'deki, Hemite Kalesi restore ettirilecek

OSMANİYE Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Hemite Kalesi’nin restorasyonunun yapılabilmesi için girişimde bulunduklarını bildirdi. Tabur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehre 20 kilo-metre mesafede bulunan, tarihî Hemite Kalesi’nin onarım projesi için çalışma başlatıldığını söyledi.



MAZLUMDER Sinema Günleri devam ediyor

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, kültürel faaliyetler çerçevesinde düzenlediği sinema günlerini devam ettiriyor. MAZLUMDER’den yapılan açıklamada bu hafta, sinema eleştirmeni İhsan Kabil’in katılımıyla, İran sinemasının başarılı eserlerinden biri olan, Majid Majidinin yönettiği BARAN filmi gösterilecek. Açıklamada, katılmak isteyenlerin derneği arayarak yer ayırtabileceği ifade edildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır