"Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ergenekon’da kritik hafta

İSTANBUL Cumhuriyet Savcılığı Zekeriya Öz tarafından yürütülen Ergenekon soruşturması kritik bir haftaya giriyor.


GEÇEN YILA GÖRE AÇILAN DÂVÂLAR ARTTI

BİA Medya Gözlem Masasının 33 sayfalık Nisan-Mayıs-Haziran 2008 Medya Gözlem Raporu, devlet odaklı hak ihlâllerini haberleştiren veya kınayan 79'ü gaz

Bu fırsat kaçmasın

GAZETECİ-YAZAR Ömer Laçiner, Türkiye’nin siyasal kültürün ve geleneğin kırıldığı ya da en azından yol tercihi yapacağı tarihi günler geçirdiğini vurgu


  Rektör adayları yarın belli oluyor

Yükseköğretim (YÖK) Genel Kurulu’nun bugün ve yarın yapılacak toplantısında, 21 üniversitenin Cumhurbaşkanına sunulacak rektör adayları belirlenecek.


  Soylu: Herşey açığa çıkarılsın

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’Karanlık hiçbir iş, töhmet altında bırakılan hiçbir olay, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına katkıda bulunmaz, her şey açığa çıkarılmalıdır’’ dedi.


  Havayolu şirketlerine uçakta fatura uyarısı

ULAŞTIRMA Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havayolu işletmelerine gönderdiği yazıda, uçuş sırasında yolculara ücretli verilen ikramlar karşılığında fatura verilmesini istedi.


  Diplomadan sonraki eğitim de kayıt altında

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), Avrupa Birliğine (AB) uyum çerçevesinde ilk kez yetişkin eğitiminin profilini ortaya koyacak.


  Güler: Su akarken biz bakmayacağız

Enerjı ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ‘’Su akarken biz bakmayacağız. ‘Su akar Türk bakar’ sözünü, ‘Su akar Türk yapar’ sözüne dönüştürüyoruz’’ dedi.


  Oğul Denktaş’tan Erdoğan’a kornalı tepki

BAŞBAKAN Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan onuruna Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nin önceki akşam verdiği yemekte ilginç bir protesto yaşandı.


  Türkiye demokrasi sınavında

‘’ORTAK Akıl Hareketi’’nin ‘’Demokrasiye Saygı ve Yeni Anayasa’’ adı verilen mitinglerinin üçüncüsü Bursa’da yapıldı. Fomara Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Hak İş Genel Başkanı Salim Uslu, son günlerde Türkiye’de çok hızlı ve önemli gelişmelerin olduğunu bildirdi.


  Başbakan Erdoğan: Eşit ortaklıktan vazgeçilemez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs’ta kapsamlı çözümün adadaki gerçekler temelinde mümkün olabileceğini belirterek, ‘’Kimse ama hiç kimse Kıbrıs Türk halkının kendi yönetiminden, eşit statü ve eşit ortaklıktan vazgeçmesini ve azınlık olarak yaşamasını kabul etmesini beklemesin’’ dedi.


  Yargı kararlarına her siyasetçi saygı duymalı

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Ergenekon davasında, olayın içerisinde ciddiyeti olan soruşturulması gereken konuların zaman kaybedilmeden yargıya intikal ettirilmesi ve yargı kararlarına da her siyasetçinin saygı duyması gerektiğini ifade etti.


  Gül: Kıbrıs'ta iki halk, iki devlet var

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ‘’Kıbrıs’ta siyasî açıdan birbirine eşit iki halk, iki demokrasi ve iki devlet mevcuttur.


  Bakoyanni: Kıbrıs'ta, bugünkü durum değişmeli

YUNANİSTAN Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Kıbrıs’ta Türklerin ve Rumların AB üyeliğinden faydalanması için “adadaki bugünkü durumun değişmesi gerektiğini” belirtti.


  Avusturyalı turist, Müslüman oldu

AVUSTURYALI turist, gezmek için geldiği Sakarya’nın Karasu ilçesinde Müslüman oldu.


  Baş ağrısı deyip geçmeyin

SIKÇA şikâyet edilen rahatsızlıklar arasında yer alan baş ağrısının, ölümle sonuçlanabilecek rahatsızlıkların habercisi olabileceği bildirildi.


  Horoz dövüşü yaptıran 60 kişi gözaltına alındı

Kağıthane’de horoz dövüşü üzerinden bahis oynadıkları öne sürülen 60 kişi gözaltına alındı.


  Kırkağaç’ta ishal salgını

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, kusma ve ishal şikâyetiyle 310 çocuk hastaneye kaldırıldı.


  Kösedağ Savaşı şehitleri anıldı

Kösedağ Savaşı şehitleri, Sivas’ın Suşehri ilçesinde düzenlenen faaliyetle anıldı.


  Obruk Şelâlesi kurudu

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde bulunan, Seyhan Nehri’nin bir kolu olan ve Göksu’ya dökülen Obruk Şelâlesi, su seviyesindeki düşüklük sebebiyle kurudu.


  Bingöl’de mezraya baskın: 4 ölü, 7 yaralı

Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında bir mezraya düzenlenen baskında, kurşuna dizilen vatandaşlardan 4’ü öldü, 7’si yaralandı.


  Cezaevinde “otel” hizmeti

HATAY’IN Kırıkhan ilçesinde bulunan açık cezaevinde oluşturulan misafirhanede şehre gelen kamu görevlileri ve yerli turistlere hizmet veriliyor.


  Türk Bilim Teknolojisinin kalbi Uşak’ta atacak

Türk Bilim Tarihi Kurumu Derneği tarafından ilki 2001 yılında İstanbul Teknik, ikincisi 2006 yılında Süleyman Demirel Üniversitelerinde düzenlenen Türk Bilim ve Teknoloji Tarihi Kongresinin üçüncüsü, 30-31 Ekim 2008 tarihlerinde Uşak Üniversitesinde yapılacak.


  “Gönül Köprüsü’’ öğrencileri uzay kampını gezdi

MİLLÎ Eğitim Bakanlığının yürüttüğü ‘’Gönül Köprüsü Projesi’’ kapsamında Erzurum, Van ve Kırıkkale’den İzmir’e gelen öğrenciler, Gaziemir ilçesindeki Ege Serbest Bölgesi AŞ’deki (ESBAŞ) Uzay Kampı Türkiye’yi gezdi.


  Elektronik haberleşmeye tehdit önlenecek

Telekomünikasyon Kurumu, elektronik haberleşmeye ilişkin tehditlerin önlenmesine yönelik yönetmelik hazırladı.


  Huzurevinde meyve-sebze yetiştiriyorlar

YOZGAT'IN Esenli Beldesindeki Bilal Şahin Huzurevi’nde kalan yaşlılar, 3 dönümlük bahçede sebze ve meyve yetiştirerek hem boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de yetiştirdikleri ürünlerle besleniyor.


  Minik köy, devlere savaş açtı

Kivalina, Alaska’da, tam Bering Boğazı’nın kıyısında yer alan ABD’ye bağlı minicik bir köy. 55 tane ahşap evden oluşuyor.


  Yıldızların Altında Gökbilim Kampı

Türkiye’nin dört yanından gelen astronomi meraklılarını buluşturan ‘’Yıldızların Altında Gökbilim Kampı’’ Uludağ’da başladı.


  İngiliz turistler Türkiye’yi sevdi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, İngiltere’den Türkiye’ye beklenenin üzerinde turist akışı olduğunu söyledi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır