"Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ergenekon’da 7. dalga

Ergenekon soruşturması kapsamında Konya merkezli düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Konya Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyon kapsamında Konya’da 13, İstanbul’da 5, Kocaeli’de 6, Mersin ve Elazığ’da birer kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Millî Çözüm Dergisi yönetici ve çalışanlarının da bulunduğu ifade edildi. Son gözaltılar Ergenekon soruşturmasında “7. dalga” olarak değerlendiriliyor.


KARAR BİRKAÇ SAATTE DE VERİLEBİLİR

İngiltere'de yayınlanan ekonomi gazetesi Financial Times, “Yargıçlar, bir Türk partisinin kaderini belirleyecek” başlıklı haber analizinde, AKP'nin ka

Emniyet ve Jandarmanın ihmali var

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere oluşturulan Alt Komisyon, aylardır sürdürdüğü çalışma sonucu


  İstanbul vapuruna kavuştu

“HAYDİ İstanbul Vapurunu Seç’’ kampanyasında İstanbullular’ın 8 model arasından oylarıyla belirlediği 4 numaralı şehir hatları vapurunun ilki törenle suya indirildi.


  ‘Aziz cemaat, ormanı koruyalım’

DİYANET İşleri Başkanlığı, vatandaşları orman yangınlarına sebebiyet vermemeleri ve çevrelerine karşı sorumlu davranmaları konusunda hutbeler aracılığıyla uyarıyor.


  29 yıllık kan dâvâsında barışı imam sağladı

DİYARBAKIRLI Demirtaş ve Kılınç aileleri arasında 29 yıldır süren kan davası, Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen barış yemeğiyle sona erdi.


  Oteller memnun, esnaf şikâyetçi

TÜRKİYE'DE iç turizmin önde gelen merkezlerinden Çeşme’de, otellerin doluluk oranlarının beklenen seviyelerde olmasına rağmen ilçe ekonomisinde geçen yıla göre daha durgun bir sezon yaşandığı belirtildi.


  Çiçek: Ne senaryosu?

HÜKÜMET Sözcüsü Cemil Çiçek, AK Parti’nin kapatılma davasına ilişkin üretilen senaryolara tepki gösterdi. Çiçek “Ne senaryosu? Senaryo lafı bile hukuka saygısızlık” dedi.


  KAÇAKLAR, GÜNEŞ ADASI’NDA YANGIN ÇIKARDI

BALIKESİR'İN Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışırken tekneleri batan yaklaşık 30 kaçağın, sığındıkları ‘’Tabiat Parkı’’ konumundaki Güneş Adası’nda yangına neden oldukları bildirildi.


  RTÜK artık Sayıştay denetiminde olacak

RADYO ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.


  Emekliler de iyileştirme istiyor

BİRLEŞİK Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun ile Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, memurların maaşlarında yapılacak iyileştirmelerden emekli memurların da yararlanmasını istedi.


  Milletvekillerine erken emeklilik gündemde

AKP ile ilgili karar yaklaşırken Meclis’te erken seçim iddiaları gündemde. Erken seçimle birlikte milletvekillerine erken emeklilik getirecek bir düzenleme de tartışılıyor.


  Yüksek Askeri Şûra 1 Ağustos'da toplanacak

YÜKSEK Askeri Şura (YAŞ), 1-4 Ağustos tarihleri arasında toplanacak.


  Hakkari’de patlama

HAKKARİ'DE, özel harekat timlerinin kontrol noktası yakınlarında bir patlama meydana geldi.


  “Denge tazminatı kaldırılmasın”

KAMU-SEN Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memur maaşlarında yapılacak iyileştirme için hazırlanan kararname ile denge tazminatının kaldırılmasının planlandığını ifade ederek, iyileştirmenin denge tazminatı kaldırılmadan yapılması gerektiğini dile getirdi.


  Yazıcıoğlu: Hukuk darbe yapanların üstüne gitmeli

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, hukukun darbe yapmak isteyenlerin üzerine giderek mevcut çıbanı patlatıp, cerahati dışarı akıtması gerektiğini söyledi.


  Şener: Türkiye’de siyasette boşluk vardır

ESKİ Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye’de siyasette boşluk bulunduğunu belirterek, geniş vatandaş kitlesinin aramakta olduğu siyasi yapıyı oluşturma kararı verdiğini bildirdi.


  Özel hastaneler acilden kaçamayacak

ÖZEL hastaneler, acil vakaları hastanın sağlık güvencesi veya ödeme gücü bulunup bulunmadığına bakmaksızın kabul etmek zorunda olacak.


  Almanya yangın dosyasını kapattı

ALMANYA'DA 9 Türk’ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma durduruldu. Almanya’nın Ludwigshafen şehrindeki çok katlı bir binada 3 Şubat’ta çıkan ve 9 Türk’ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma durduruldu.


  Denetim yapan polisleri de denetlediler

SİVAS'TA, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetledikleri sürücüleri yaklaşık 200 metre ileride tekrar durduran amirleri, yapılan işlem ve polisin davranışı hakkında bilgi aldı.


  Onların oyuncakları değişmedi

Çelik-çomak ve uzun eşek gibi oyunları halen oynamayı sürdüren kırsaldaki çocuklar, yine kuşaktan kuşağa geçen sopadan atlar ya da bir sopa içine geçirilen tekerle tozlu köy yollarında kovboy edasıyla koşuşturup duruyor.


  Afetlere mobil iletişim cihazı

Avrupalı bilim adamları, afetlerde kullanılabilecek mobil iletişim ağı ve cihazı geliştirdi. AB'nin desteklediği ve bilim adamları tarafından geliştirilen sistem ile GSM, UMTS, WiFi ve uydu kaynakları kullanılarak iletişime kesintisiz devam edilebiliyor.


  HIV’in ilk belirtilerini gözden kaçırıyorlar

Doktorlar ilk belirtileri gözden kaçırdıkları için, AIDS’e yol açan virüs olan HIV’in daha çabuk yayıldığı belirtildi.


  Bir damla bal için 120 bin çiçek

TEMA Vakfı’nın ‘’Türkiye Arıcılığındaki Tehlikeler’’ raporunda, Türkiye arılarında yanlış arıcılık uygulamaları ve olumsuz iklim şartları sebebiyle son iki kışta yüzde 50’yi geçen koloni kayıpları yaşandığı ve bal üretiminin düştüğü belirtildi.


  Küresel ısınma leylekleri strese soktu

Küresel ısınma ve kuraklığın leyleklerde stres meydana getirerek, üremelerini olumsuz etkilediği bildirildi.


  Amasya’da “Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması”

Osmanl ısaray mutfağında padişahlar için pişirilen yemeklerin tanıtımının amaçlandığı ‘’Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması’’nın ilki, 15-17 Ağustos’ta Amasya’da yapılacak.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır