"Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

KARAR BİRKAÇ SAATTE DE VERİLEBİLİR

İngiltere'de yayınlanan ekonomi gazetesi Financial Times, “Yargıçlar, bir Türk partisinin kaderini belirleyecek” başlıklı haber analizinde, AKP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesinde açılan dâvâyı değerlendirirken, diplomat ve analizlere dayanarak, kararın birkaç gün içinde, hattâ bazılarına göre kamuoyu ve siyasetteki yoğun kaygılar nedeniyle birkaç saatte verilebileceğini yazdı.

LAİKLER AKP'NİN KAPATILMASINI İSTİYOR

Dâvânın Türkiye'de “kamuoyunun oldukça büyük bir kısmı ile, askerler ve medyanın bir bölümü dahil olmak üzere, laikler tarafından desteklendiği”ni öne süren gazete, “Diplomatlar, mahkemeden çıkacak karar ne olursa olsun, Türkiye'nin önümüzdeki birkaç ay içerisinde bir seçimle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor” ifadesine yer verdi.

Türkiye birkaç ay içinde seçime gidebilir

FINANCIAL Times yayınladığı analizinde, yoğun endişeler sebebiyle Anayasa Mahkemesi’nin kararını birkaç saatte verebileceği görüşünü ileri sürdü. Ekonomi gazetesi Financial Times, “Yargıçlar, bir Türk partisinin kaderini belirleyecek” başlıklı haber analizinde, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin görüşmelere 28 Temmuz’da başlayacağını belirtti. Davanın iktidardaki partinin kapatılması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetten yasaklanmasıyla sonuçlanabileceğine işaret eden gazete, diplomat ve analizlere dayanarak kararın birkaç gün içinde, bazılarının da, kamuoyu ve siyasetteki yoğun endişelerin sebebiyle kararın birkaç saatte verilebileceğini yazdı.

AKP’nin kapatılması tehdidinin finansal piyasaları olumsuz etkilediğini, Salı günü İstanbul borsasında hisse senedi fiyatlarının yüzde 2.8 düştüğünü kaydeden gazete, piyasalarda son dönemdeki gerileme daha çok uluslararası faktörlerden kaynaklansa da AKP davasının yatırımcıların arasındaki karamsarlığa katkıda bulunduğunu belirtti. İngiliz gazetesi, AKP’nin Türkiye’yi İslamlaştırmayı amaçlayan “gizli bir gündemi”nin olduğu savlarını reddettiğini belirterek, davanın “Kamuoyunun oldukça büyük bir kısmı ile, askerler ve medyanın bir bölümü dahil olmak üzere, laikler tarafından desteklendiği”ni de öne sürdü. Anayasa Mahkemesi’nin önündeki seçeneklerini anlatan gazete, “Diplomatlar, karar ne olursa olsun Türkiye’nin önümüzdeki birkaç ay içerisinde bir seçimle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor” diye yazdı.

/ Londra

24.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ergenekon’da 7. dalga

  KARAR BİRKAÇ SAATTE DE VERİLEBİLİR

  Emniyet ve Jandarmanın ihmali var

  Halaçoğlu görevden alındı

  İstanbul vapuruna kavuştu

  ‘Aziz cemaat, ormanı koruyalım’

  29 yıllık kan dâvâsında barışı imam sağladı

  Oteller memnun, esnaf şikâyetçi

  Çiçek: Ne senaryosu?

  KAÇAKLAR, GÜNEŞ ADASI’NDA YANGIN ÇIKARDI

  RTÜK artık Sayıştay denetiminde olacak

  Emekliler de iyileştirme istiyor

  Milletvekillerine erken emeklilik gündemde

  Yüksek Askeri Şûra 1 Ağustos'da toplanacak

  Hakkari’de patlama

  “Denge tazminatı kaldırılmasın”

  Yazıcıoğlu: Hukuk darbe yapanların üstüne gitmeli

  Şener: Türkiye’de siyasette boşluk vardır

  Özel hastaneler acilden kaçamayacak

  Almanya yangın dosyasını kapattı

  Denetim yapan polisleri de denetlediler

  Onların oyuncakları değişmedi

  Afetlere mobil iletişim cihazı

  HIV’in ilk belirtilerini gözden kaçırıyorlar

  Bir damla bal için 120 bin çiçek

  Küresel ısınma leylekleri strese soktu

  Amasya’da “Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması”

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır