"Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Emniyet ve Jandarmanın ihmali var

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere oluşturulan Alt Komisyon, aylardır sürdürdüğü çalışma sonucunda hazırladığı 180 sayfalık raporunu açıkladı. Alt Komisyon Başkanı ve AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, raporda, ‘’hem emniyet teşkilâtı, hem de jandarma açısından bir ihmalin, kusurun, koordinasyonsuzluğun olduğu sonucuna vardıklarını’’ söyledi.

HRANT Dink cinayetini incelemek için kurulan Meclis İnsan Hakları Alt Komisyonu’nun hazırladığı raporda, Dink’in ölümünde emniyet ve jandarmanın ihmali olduğu sonucuna varıldı. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere oluşturulan Alt Komisyon, aylardır sürdürdüğü çalışma sonucunda hazırladığı 180 sayfalık raporunu açıkladı. Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, raporda, ‘’hem emniyet teşkilatı hem de jandarma açısından bir ihmalin, kusurun, koordinasyonsuzluğun olduğu sonucuna vardıklarını’’ söyledi. Ocaktan, komisyon üyeleri AK Parti Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal ve DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş ile TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Ocaktan, raporda genel bir değerlendirme yaptıklarını, ihmalleri ve kusurları tespit ettiklerini ve önerilerde bulunduklarını belirtti. Mehmet Ocaktan, ‘’Hrant Dink cinayetine ilişkin olarak jandarma hakkında soruşturma izni verildi, ancak emniyet müdürü hakkında verilmedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ sorusunu cevaplarken, raporda kişilere yönelik bir suçlamada bulunmadıklarını söyledi. Ocaktan, ‘’Hem emniyet teşkilatı hem de jandarma açısından bir ihmalin, kusurun, koordinasyonsuzluğun olduğu sonucuna vardık’’ dedi. Jandarma ve emniyet görevlileri ile ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini ifade eden Ocaktan, ‘’Şu aşamada, bizim şu görevlilerle ilgili şu yapılmış mıdır, bu yapılmış mıdır? deme gibi bir hakkımız yok. Çünkü onlarla ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Mahkeme süreci başlatılmasıydı, belki bir şey yapabilirdik ama şu aşamada mahkeme süreci devam ediyor’’ diye konuştu. Mehmet Ocaktan, başka bir soru üzerine, 180 sayfalık raporun, eklerle birlikte bin 390 sayfa olduğunu söyledi.

24.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ergenekon’da 7. dalga

  KARAR BİRKAÇ SAATTE DE VERİLEBİLİR

  Emniyet ve Jandarmanın ihmali var

  Halaçoğlu görevden alındı

  İstanbul vapuruna kavuştu

  ‘Aziz cemaat, ormanı koruyalım’

  29 yıllık kan dâvâsında barışı imam sağladı

  Oteller memnun, esnaf şikâyetçi

  Çiçek: Ne senaryosu?

  KAÇAKLAR, GÜNEŞ ADASI’NDA YANGIN ÇIKARDI

  RTÜK artık Sayıştay denetiminde olacak

  Emekliler de iyileştirme istiyor

  Milletvekillerine erken emeklilik gündemde

  Yüksek Askeri Şûra 1 Ağustos'da toplanacak

  Hakkari’de patlama

  “Denge tazminatı kaldırılmasın”

  Yazıcıoğlu: Hukuk darbe yapanların üstüne gitmeli

  Şener: Türkiye’de siyasette boşluk vardır

  Özel hastaneler acilden kaçamayacak

  Almanya yangın dosyasını kapattı

  Denetim yapan polisleri de denetlediler

  Onların oyuncakları değişmedi

  Afetlere mobil iletişim cihazı

  HIV’in ilk belirtilerini gözden kaçırıyorlar

  Bir damla bal için 120 bin çiçek

  Küresel ısınma leylekleri strese soktu

  Amasya’da “Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması”

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır